У Криворізькому ботанічному саду відкрився Бал хризантем

ПОДІЯ
11.10.21 - 17:15

«Бал хризантем» у міському ботанічному саду Національної академії наук України зібрав любителів осінньої краси з усього Кривого Рогу. Площа висаджених хризантем з кожним роком все більше вражає своїми розмірами, а різновидів сортів на цьогорічному святі – було вже більше сотні.

По-осінньому красиве місце для дружніх і яскравих фотосесій під мелодії духового оркестру організували в ці вихідні для криворіжців за підтримки Фонду Олександра Вілкула «Українська перспектива». Також представники Фонду за участю районних рад ветеранів організували благодійне перевезення автобусами гостей свята старшого віку, а також дітей з обмеженими фізичними можливостями.

 

 «Ми додали в це свято ще більше особливої атмосфери - гармонії квітучих хризантем, живої краси і музики. Ми запросили на «Бал хризантем» відомий не тільки в нашому місті, а й за його межами колектив - Криворізький муніципальний духовий оркестр. А щоб зберегти в пам'яті всю красу цього неповторного дня, запросили на пленер учнів та вчителів мистецьких шкіл Тернівського району», - розповів представник Фонду «Українська перспектива» Олег Жицький.

 

Гостей заворожували своєю красою головні героїні балу - хризантеми різної форми, кольору і розміру - всього їх тут понад 8000 кущів. Під звуки живої оркестрової музики юні художники взяли участь у пленері, а всі бажаючі могли взяти участь у майстер-класах, які проводили бібліотеки Тернівського району та Криворізький навчально-виробничий центр. Приємним сюрпризом для всіх гостей свята став концерт солістів і художніх колективів ПК «Північний».

 

Олег Жицький зазначив: «Команда «Української перспективи» допомогла організувати для земляків ще один незабутній вихідний. Для нас важливо, що ми допомогли отримати неймовірне задоволення і особливим криворізьким дітям, і нашим шановним ветеранам. У Японії хризантему вважають символом сонця, в Китаї - це квітка молодості. А у нас, в Україні, її просто люблять за різноманітність, красу і морозостійкість. Ось так само нас захоплює стійкість, оптимізм, красива життєва мудрість наших ветеранів. На сьогоднішньому святі вони з такою радістю спілкувалися один з одним, з молоддю. І ми всією душею приймаємо добре побажання, яке висловили нам ветерани, - продовжувати своєю роботою гуртувати всіх криворіжців, дарувати їм ще більше яскравих вражень і добрих свят».

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: