У криворізькому «Музеї Михайла Мармера» відкрили виставку аргентинського художника Даніеля Курія

КУЛЬТУРА
27.04.21 - 15:21

Сьогодні у Музеї культури єврейського народу та історії Голокосту «Музей Михайла Мармера» відкрили мистецьку виставку аргентинського художника Даніеля Курія.

Це результат співпраці криворізького музею з українськими і зарубіжними партнерами. Мешканців Кривого Рогу продовжують знайомити з цікавими особистостями Буенос-Айреса.

 

В Україні роботи Даніеля Курія експонують уперше. Подивитись плакатно-символічні витвори аргентинського митця до синагоги завітали зацікавлені відвідувачі.

 

Даніель Курій - син одеських емігрантів. Художник народився в Буенос-Айресі в 1968 році, закінчив Civil Engineering в УБА в 1994 році. В середині 90-х років його захопило мистецтво, і молодий архітектор почав писати картини і вірші. Митець розповідає, наскільки глибоко був шокований життям його предків за радянських часів.

 

У своїй візуальній та поетичній творчості він відображає і переосмислює події після 1917 року: сталінський і гітлерівський тоталітарні режими, трагедію Голокосту. 

 

Зараз творчість Курія популярна серед шанувальників живопису: лише за останні роки великі виставки художника відбулися в галереї Arcimboldo Фонду Лебенсона, Музеї Голокосту в Буенос-Айресі, Культурному центрі Реколети, Національному університеті імені генерала Сармієнто та на інших зарубіжних арт-майданчиках.

 

Мешканців та гостей Кривого Рогу запрошують завітати на виставку до «Музею Михайла Мармера». Вхід обов'язково в захисних масках.

 

 

Фото ТРК Рудана та ІРМ.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: