У криворізькому парку "Ювілейний" втілюють проєкт "Громадського бюджету". А ви вже проголосували?

БЛАГОУСТРІЙ
01.11.21 - 15:54

За тиждень голосування за проєкти «Громадського бюджету» вже 72 тисячі мешканців  міста віддали свої голоси за вподобані ними ідеї. Голосувати стало ще зручніше та  простіше з «Карткою криворіжця». Паралельно з цим реалізують і раніше розпочаті проєкти.

У Довгинцівському районі, завдяки ініціативі мешканців,  з’явилися нові оригінальні арт-об’єкти, відкриті сучасні ігрові майданчики та цілі дитячі містечка. Один із таких  розташований  у парку Ювілейний - спортивно-ігровий комплекс «SPORTMIKS», у якому  ніколи не буває порожньо - тренуються, відпочивають та займаються спортом юні мешканці району.

 

Із хлопцями та дівчатами поспілкувався голова Громадської ради міста Олександр Вілкул.

 

 «Громадський бюджет - один із найцікавіших міських проєктів. В 2015 році ми з Євгенієм Удодом зустрічалися з мером Варшави й дивилися, які цікаві проєкти вони реалізують. Нам дуже сподобалася ідея Громадського бюджету, і вже з 2016 року такий конкурс є у Кривому Розі. Завдяки йому було реалізовано понад 300 ідей криворіжців. Це різні проєкти – від фестивалів до спортивних залів у школах і ось таких спортивних та ігрових майданчиків, як у парку Ювілейному. Я дуже люблю цей парк, адже 5 років прожив поруч і мені приємно, що він стає одним із улюблених місць відпочинку криворіжців», - розповів О. Вілкул.

 

Саме завдяки ініціативним  мешканцям та конкурсу «Громадський бюджет», у парку Ювілейний буде модернізовано спортивний  майданчик - його перетворять на зону активного відпочинку та розваг «SPORTLАND». Проєкт не дібрав лише 96 голосів, однак, враховуючи його соціальну значущість, місто прийняло рішення реалізувати ідею мешканців району. 

 

«З кожним днем наш парк Ювілейний  стає все кращим. Сьогодні ми  бачимо, що вже виконаний проєкт з монтажу дитячого майданчика з незвичайними фігурками на м’якому покритті. Також тривають роботи з монтажу нового спортивного мультифункціонального майданчика для мініфутболу, баскетболу, волейболу, а також майданчика для воркауту. Сподіваємося, що до кінця листопада майданчик буде готовий і радуватиме спортсменів нашого району та міста. Адже парк – один із найбільших у Кривому Розі і сюди приїздить багато людей. Будемо раді всіх бачити!» - сказав голова Довгинцівського  району Ігор Ратінов. 

 

Нагадаємо, до 7 листопада триває голосування за проєкти «ГБ -2022». Криворіжці обирають переможців із 109 проєктів. Цьогорічний фонд конкурсу складає близько 30 млн грн, а реалізація проєктів переможців розпочнеться наступного року.

 

Одночасно можна проголосувати за 11 проєктів. За обрані проєкти повнолітнім мешканцям міста Кривого Рогу можна проголосувати:

 

  • на сайті https://gb.kr.gov.ua/projects (за допомогою ідентифікації через bankID, багатофункціональної Картки криворіжця або електронного цифрового підпису);
     
  • у терміналах самообслуговування ПриватБанку (обрати на екрані в меню зліва Голосувати за проєкти – обрати Кривий Ріг - у пошуковій строчці набрати номер обраного проєкту - натиснути кнопку «голосувати»).

 

На сайті за посиланням https://gb.kr.gov.ua/pages/BankID розміщені детальні відеоінструкції про способи голосування. Із запитанням  щодо порядку проведення голосування  мешканці можуть звертатися  до сектору проведення конкурсів «Громадський бюджет» за телефоном: 493-04-24.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: