У криворізькому театрі «Академія руху» відбулась Всеукраїнська лабораторія музично-пластичного мистецтва 

КУЛЬТУРА
10.11.20 - 9:31

У криворізькому театрі «Академія руху» з успіхом відбулась Всеукраїнська лабораторія музично-пластичного мистецтва «Пантоміма як багатофункціональна основа майстерності актора і режисера театру».

До втілення ідеї активно підключилися Дніпропетровське міжобласне відділення Національної Спілки театральних діячів України та міське управління культури, - розповіла про подію Анастасія Єрмоліна.

 

До роботи залучили професійних акторів Кривого Рогу, Херсона, Калуша, Дніпра, студійців, мистецьку молодь. Учасники Лабораторії почули доповіді про режисерський аналіз драматичного твору та виразність сценічної мови у драматичному і музично-пластичному мистецтві.

 

У практичній частині Лабораторії відбувся майстер-клас «Методи, техніки, ресурси у роботі з тілом актора» від директора-художнього керівника театру «Академія руху» О.Бєльського. Пластичними секретами роботи з власним тілом для досягнення успіху у виставі поділилася балетмейстерка та актриса Ольга Саніна (Херсон).

 

Гостям презентували книгу «Феномен Бєльського» Алли Підлужної (Видавництво АВІАЗ). У презентації взяли участь представники більш ніж 50 бібліотек Кривого Рогу.

 

Учасники Лабораторії проаналізували дві вистави «Академії руху» - яскраві зразки можливостей пластичного мистецтва та сили емоційного впливу на глядачів. Переосмислення міфу про Дон Жуана запропонував режисер О.Бєльський у пластичній драмі «Дон Жуан» за мотивами «Маленьких трагедій» О.Пушкіна.

 

Пластична драма «По той бік кургану» створена за мотивами легенд Давньої Скіфії. Режисер Сергій Бєльський звертається до історичного минулого. Криворізький курган — прообраз егіпетської піраміди, що приховує загадки віків. В українському кургані не меньше таємниць, тож, вистава пропонує зазирнути по той бік таємниці віків. Сценічний простір вільний, чорний кабінет підкреслює глибину сцени і створює об’єм, потрібний для оповіді — відчуття широти й вільності скіфських степів.

 

Організатори заходу висловили надію, що наступного року буде можливим провести фестиваль «Мім-сесія», на якому мистецтво пластичної тиші «зазвучить» повноцінно, потужно й вражаюче.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: