У криворізьких лікарнях після модернізації з’явиться сучасне обладнання для невідкладної допомоги

БЛАГОУСТРІЙ
29.11.21 - 11:32

Для покращення якості надання медичної допомоги криворіжцям, для лікарень №№3, 8, 9 та двох ЦПМCД придбано нове комп’ютерне обладнання.

«Навіть в умовах пандемії коронавірусу продовжуємо зміцнювати матеріально-технічну базу лікарень. Для нашого кардіоцентру, який ми створили на базі дев’ятої лікарні, за рахунок міського бюджету закупили сучасне спеціалізоване обладнання, що дозволяє надавати невідкладну допомогу пацієнтам у вкрай важкому нестабільному стані, не гаючи час на стабілізацію людини в кардіологічному відділенні для хворих на інфаркт міокарда. Для третьої лікарні купили апарат штучної вентиляції легень, 10 моніторів пацієнтів, пересувний рентген-апарат. Для восьмої лікарні придбали додаткове обладнання для устаткування кабінету дитячого хірурга, для шістнадцятки – прилад для стерилізації та дезінфекції. Для Центрів первинної медико-санітарної допомоги № 1 та 3 закуплено комп’ютерне обладнання», - повідомив в. о. міського голови Юрій Вілкул.

 

За час пандемії з міського бюджету спрямовано майже 200 млн грн на боротьбу з коронавірусом. Закуплено обладнання, тести, засоби індивідуального захисту, кисневі установки. Не було жодного випадку, коли комусь не вистачило кисню чи апарату ШВЛ. Зараз тривають роботи зі встановлення систем централізованої подачі кисню в лікарнях №№ 1, 5, 7, 10, 17 та інфекційній лікарні. У 16-й міськлікарні вже працює 119 точок централізованої подачі кисню.

 

Ми не лише ремонтуємо та модернізуємо наші лікарні, після передачі медичних закладів із обласного підпорядкування в комунальне. Також, наближаємо до жителів первинну допомогу, робимо її більш доступною – для цього відкрили вже 50 амбулаторій. Та, безумовно, без якісного, сучасного оснащення закладів охорони здоров’я все це б не працювало. Ми це розуміємо. Зокрема, у 2021 році на це виділили 40 млн грн. Основні зусилля сконцентрували на оснащення опорних у боротьбі з ковід лікарень кисневими концентраторами, засобами індивідуального захисту, медикаментами та іншим спецобладнанням, що рятує життя людям, - наголосив Юрій Вілкул.

 

Для профільної інфекційної лікарні за рахунок міського бюджету закуплено нове діагностичне обладнання: ЕКГ-апарати, ШВЛ, отримано 203 кисневі концентратори, а також засоби особистого захисту для медперсоналу, дезінфекційні засоби, водонагрівачі, рециркулятори, холодильники, електрокардіограф, дефібрилятор, напівавтоматичний біохімічний аналізатор. За рахунок міського бюджету проводиться капітальний ремонт будівлі головного корпусу лікарні. Завершений ремонт та введено в експлуатацію ПЛР-відділ клініко-діагностичної лабораторії лікарні.

 

Фото: Управління преси та внутрішньої політики виконкому Криворізької міськради.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: