У криворізьких «слуг» стратегія: чим гірше у Кривому Розі – тим краще для них? – депутатка міськради Вікторія Самойленко

ПРЯМА МОВА
26.05.21 - 15:01

Сьогодні депутати міськради підтримали прохання лікарів Кривого Рогу про юридичне об'єднання лікарень. Однак проти рішення, що в нинішніх умовах є необхідним для порятунку лікарень, виступили місцеві представники "Слуги народу".

«Я реально здивована позицією «слуг» проти медиків і лікарень нашого міста. У криворізьких «слуг» стратегія: «Чим гірше в Кривому Розі – тим краще для них»?  Так чи що?  Вони були і є проти безкоштовного проїзду для криворіжців, а тепер намагаються заважати порятунку лікарень!

Особливо цинічно звучала їхня пропозиція нібито про перенесення термінів вирішення на серпень.  Всі ж прекрасно розуміють, що в такому випадку не будуть дотримані формальні терміни щодо об'єднання – на це потрібно мінімум три місяці. А значить, з 1 жовтня виникла б пряма загроза припинення фінансування в багатьох лікарнях!  Вони до цього хотіли дотягнути?  Аби потім через криворізьких популістів у міськраді їхнім колегам зі «Слуг» у Києві червоніти на всю країну, коли в місті президента лікарні без грошей сидіти будуть?», - так емоційно прокоментувала ситуацію депутатка міськради Вікторія Самойленко.

«Питання насправді стоїть просто: ми рятуємо лікарні або не рятуємо.  Допомагаємо лікарям або не допомагаємо.  Якщо рятуємо і допомагаємо, то рішення щодо юридичного об'єднання необхідне сьогодні. Інакше терміни спливуть. Цього хочуть і провідні лікарі міста, це ж підтверджує і Національна служба здоров'я України.  І їм же намагаються допомогти.  А місцеві «слуги» ставлять палиці в колеса власного ж велосипеда!», - сказала член комісії міськради з питань охорони здоров'я, лікарка протитуберкульозного диспансеру Людмила Гусина.

 

Як відзначили лікарі та депутати, юридичне об'єднання, яке проводять в межах медреформи і яке підтримала Національна служба здоров'я України, було необхідне, щоб уникнути ризиків недофінансування з боку НСЗУ деяких лікарень міста вже з 1 жовтня, коли у них закінчуються договори. Тому 26 головних лікарів медичних закладів Кривого Рогу звернулися з проханням провести юридичне об'єднання лікарень для їхнього порятунку і отримання стабільного фінансування.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: