У криворожанки, яка ледь не заморила голодом 15-річну доньку, відібрали її в суді

РЕЗОНАНС
11.02.21 - 15:08

Як ми писали, 47-річна криворожанка ледь не заморила голодом свою доньку з інвалідністю. Дівчинка у 15 років важила усього 9 кг.

Сьогодні відбулося засідання в Інгулецькому суді, на якому побували наші журналісти.

 

Жінка розповіла, що переїхала у Кривий Ріг із Запоріжжя у 2011 році. Проблеми з дітьми розпочалися у горе-матері ще там - соцслужби Запоріжжя намагалися відібрати у неї дитину з інвалідністю.

 

В оселі не було нормальних умов для мешкання дітей, середня дівчинка регулярно пропускала заняття у школі через хвороби. Соцслужби констатували, що матір не займається вихованням дітей (уього їх троє).

 

На судовому засіданні позивачем виступив Інгулецький виконком. За словами соцпрацівників, жінці пропонували влаштувати доньку з інвалідністю у спеціальний заклад, але вона відмовлялася і зобов’язалася забезпечити дівчинку усім необхідним. Та ситуація не покращилася. В оселі не було газу, світла, гарячої води. Квартира перебувала у занедбаному стані: повсюди антисанітарія, занедбана дитина лежала на ліжку без матраца й постільної білизни.

 

«Нам відключили світло і газ, а у нас - газова колонка, тож ми залишились без гарячої води. Я пішла у виконком і попросила допомогти. Вони пообіцяли, але якось не склалося», - розповіла підсудна.

 

Її 15-річна донька важить 8,8 кг, має синдром Дауна, ДЦП, затримку розумового і фізичного розвитку, не може стояти, сидіти і говорити. Дівчинку забрали з квартири і направили до дитячої лікарні № 8.

 

Сама ж матір-нехлюя зараз не працює. Єдиний дохід - виплати з інвалідності доньки. Деякий час сім’я жила на гроші, які заробляв співмешканець, але торік він помер. Середня, 21-річна, донька, яка має спеціальність кухара, зараз теж офіційно не працевлаштована, а старша мешкає у Запоріжжі, але не підтримує з ними зв’язок, як і біологічний батько дівчинки.

 

Фахівці соцслужби зазначили, що з несумлінною матір’ю проводили профілактичну роботу, надавали продукти харчування, та вона поводилася агресивно і не йшла на контакт.

 

Суд Інгулецького району постановив забрати дочку у жінки, але не позбавляти її батьківських прав. Матір має сплачувати четверту частину своїх доходів у вигляді аліментів на утримання доньки. Невдовзі хвору дитину влаштують у спеціальний заклад, де про неї будуть належно дбати.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: