У Києві відкрили магазин, де можна здати сміття і натомість купити екотовари

ЦІКАВО
01.02.19 - 16:25

У столичному офлайн-магазині можна здати вторсировину на переробку і купити побутові товари, які швидко розкладаються і менше шкодять довкіллю, - delo.ua

Крамницю на громадській станції сортування на вул.Саперно-Слобідська (ст. метро "Деміївська") відкрили у межах громадського проекту "Україна без сміття".

У ньому можна здати цінні ресурси на переробку і купити товари, які зменшують кількість деяких пластикових відходів на 100%, - повідомляють ініціатори проекту.

Також придбати товари можна в магазині на Хрещатику - сітки-авоськи, шопери, пляшки для води, бамбукові щітки та інші товари. На станції можна купити контейнери для роздільного збору сміття.
 

Крім сортувальної станції на вул. Саперно-Слобідська, 25, працюють також станції на вул. Калнишевського, 2 (Оболонський р-н), вул. Здолбунівська, 4 (Дарницький р-н) та на вул. Драйзера, 8 (Деснянський р-н).

У них беруть на переробку вторинну сировину - пластик, папір, скло, метал.

Магазин є соціальним проектом - 30% прибутку від продажу підуть на фінансування існуючих та відкриття нових станцій у столиці.

Завдяки відкриттю цих станцій, кияни можуть ще на один крок наблизитися до Zero Waste культури, яка сьогодні стає світовим трендом.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: