У листопаді понад 7 тисяч криворіжців отримають матеріальну допомогу

ВАЖЛИВО
19.11.20 - 11:09

18 листопада на засіданні виконкому підтримали рішення соціального спрямування. У листопаді 7 226 криворіжців отримають матеріальну допомогу з міського бюджету на загальну суму 12,6 млн. грн. 

У Кривому Розі різні види соцдопомоги зараз отримують понад 140 тисяч містян.

 

«У Кривому Розі продовжують системне надання соціальної допомоги мешканцям. Ми продовжуємо підтримувати найбільш соціально незахищені категорії криворіжців, допомагаємо ветеранам та особам з інвалідністю, багатодітним сім'ям, чорнобильцям та афганцям. Жоден містянин не залишається без уваги та підтримки. Вже зараз ми з Юрієм Григоровичем ведемо роботу над посиленням соціальної підтримки жителів наступного року, в тому числі – безкоштовний проїзд для всіх у комунальному транспорті та збільшення виплат з міського бюджету з 500 до 1,5 тис. грн», - зазначив Костянтин Павлов, член виконкому.

 

Місто не залишає без уваги криворіжців, які мають чорнобильський статус. До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, допомогу з міського бюджету отримає 2 321 ліквідатор на суму 5,9 млн. грн. 

 

Крім того, чорнобильцям відшкодують вартість проїзду. На матеріальну підтримку чорнобильців та родин померлих ліквідаторів з початку року з міського бюджету спрямували 8,5 млн. грн. Також, допомогу з міського бюджету отримають 33 воїни-інтернаціоналісти та родина військового, загиблого в Афганістані.

 

Місто підтримує усі родини, які виховують дітей з інвалідністю та мають онкохворих діток. У цьому році допомогу збільшили вдвічі. Кожній родині надають одноразову допомогу в 10 тис. грн. З початку року майже 2,5 тис. особливих дітей отримали 24,5 млн. грн. У поточному місяці ще 91 дитина отримає таку допомогу (сума виплат 910 тис. грн.). 

 

5 тис. грн. отримують діти внутрішньо-переміщених осіб, які мають статус дитини, постраждалої внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Таку допомогу вже надали 131 дитині.

 
«У листопаді 541 мешканець міста отримає одноразову матеріальну допомогу у зв’язку із скрутним матеріальним становищем. З початку року таку допомогу вже отримали майже 5 тис. криворіжців», - зазначила Інеса Благун, директор департаменту соціальної політики.

 

Фото з мережі Інтернет і міського управління преси та внутрішньої політики.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: