У масштабній пожежі в Кропивницькому постраждав заправник із Кривого Рогу

ПОДІЯ
28.03.19 - 9:22

Учора в Кропивницькому сталася масштабна пожежа й вибухи на газовій автозаправці.

"За попередньою інформацією, близько 20-ї години в одному з мікрорайонів по вулиці Київська на газовій заправці пролунало кілька вибухів", – повідомив речник Національної поліції Ярослав Тракало. 

 

За даними правоохоронців, пожежа перекинулася на паркувальний майданчик поруч із заправкою: загорілися 5 вантажних і 10 легкових автомобілів.

 

"О 20:00 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу з вибухом на автомобільній стоянці по вул. Київська м. Кропивницький, - звітують ДСНСники. - На місце події негайно було направлено пожежно-рятувальні підрозділи. За попередніми даними, сталося займання трьох вантажних автомобілів (цистерни з газозаправним обладнанням). Під час гасіння пожежі відбулося 7 вибухів різної потужності з загорянням розташованих поряд 10 легкових автомобілів, 5 вантажних автомобілів та будівлі колишньої СТО на площі 200 м2. Пожежу локалізовано о 20:55 та о 22:45 – ліквідовано. До гасіння пожежі залучали 85 чоловік особового складу та 19 одиниць техніки 1-го Державного пожежно-рятувального загону м. Кропивницький". 

 

Частина міста була відключена від електропостачання. Пожежу ліквідували о 22.45.

 

За словами Тракала, наразі встановлюється причина займання, поліція перевіряє всі версії, в тому числі – порушення правил безпеки.

"Є інформація про трьох постраждалих: двох співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій та одного цивільного - водія газовоза. Останній - у тяжкому стані в реанімації", - повідомив речник Нацполіції.

 

"За попередніми даними, під час вибухів у Кропивницькому постраждав мешканець Кривого Рогу - заправник, - повідомляє krnews.ua. -  Він у важкому стані, має опіки 40 % тіла, обличчя та кінцівок, перебуває в реанімації.

У іншого постраждалого - пожежного 1990 року народження, - незначні опіки рук та обличчя. Медики швидкої розповіли журналістам, що на рятівникові горіли каска і рукавички. Постраждалі - в обласній лікарні".

 

Наразі відомо, що в пожежі згоріли вщент 18 автомобілів, ще 10 – пошкоджені. Причину загоряння й досі не встановили.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: