У місті Першотравенськ Дніпропетровської області - спалах зараження коронавірусом

ТЕРМІНОВО
08.04.20 - 11:06

У місті Першотравенськ Дніпропетровської області склалася тривожна ситуація - виник спалах зараження коронавірусом, який поширився на інші міста регіону.

У Першотравенську підтвердили 20 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію.

 

Ситуацію прокоментував голова облради Святослав Олійник. За його словами, третя заражена людина в Новомосковську приїхала з Першотравенська, хвора людина з Синельниківського району теж прибула звідти.

 

"На жаль, це місто стало тривожною точкою на карті нашої області, - каже голова облради. - Там відбулися щорічні збори членів ХЦ «Нове покоління», на базі якої  створений  «Міжнародний біблійний коледж», і до якого на навчання приїжджали люди з різних країн світу. Саме в цьому середовищі були виявлені випадки захворювань на коронавірус. І хоч організатори стверджують, що цього року вони збори відмінили, але туди з'їхались кілька сотень людей із різних міст і країн. Їх розселяли по домівках. Частина з цих прибулих і досі залишаються в місті. Їхні особи поліцією встановлені, вони зараз перебувають ізольованими у приміщеннях. Ситуацію ми контролюємо, люди сидять удома, але, на жаль, не всі. Нам стало відомо, що двоє з ізольованих людей вийшли з дому і збирались поїхати до Дніпра. Їх затримали, оштрафували і повернули додому. Зараз ситуацію у місті можемо назвати стабільною, всі контактні особи протестовані". 

 

«Обстежуємо людей, з якими контактували хворі на COVID-19, всіх пацієнтів із пневмонією, – повідомив голова облдержадміністрації Олександр Бондаренко. – Щойно отримали 15 позитивних результатів тестів на коронавірус. Загалом в області – 41 лабораторно підтверджений випадок  COVID-19».

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: