У поле зору ДБР на Дніпропетровщині потрапляли поліцейські та податківці-хабарники

КРИМІНАЛ
10.11.21 - 17:08

Теруправління ДБР Полтави продовжує системну роботу зі своєчасного розкриття та об’єктивного розслідування злочинів, зокрема, й у нашому регіоні. Лише за 9 місяців цього року вдалося виявити десятки нечистих на руку посадовців із різних відомств, які отримали хабарі на понад 2.6 млн гривень.

Найчастіше в поле зору ДБР потрапляли співробітники поліції та податківці. Вони отримали хабарів на майже 850 тис. гривень та 875 тис. гривень відповідно. 

 

Так, у квітні 2021 року слідчі ДБР направили до суду обвинувальний акт стосовно поліцейського з Кривого Рогу, який, дізнавшись про можливу причетність місцевого мешканця до шахрайства, почав вимагати у нього 5 000 доларів США. За гроші обіцяв не передавати отримані матеріали до правоохоронних органів.

 

 

Слідчі ДБР зафіксували чимало порушень у бюджетній сфері: у направлених до суду кримінальних провадженнях слідчими встановлено понад 63 млн гривень збитків, завданих державі. 

 

На Дніпропетровщині слідчі ДБР повідомили про підозру головному державному інспектору одного з митних постів Дніпропетровської митниці, через недбалість якого держава втратила майже 16 млн гривень. Приватне підприємство завезло з Алжиру в Україну партію бензину під виглядом газового конденсату. Під час митного оформлення, службові особи митниці «не помітили» підміни. Завдяки цьому підприємство ухилилося від сплати митних платежів на суму 16 млн гривень.

 

Також слідчі ДБР продовжують активно протидіяти злочинам, що завдають шкоди довкіллю. Лише за 9 місяців цього року від діяльності «чорних лісорубів», яких викрили слідчі Теруправління ДБР Полтави, держава втратила майже 23 млн гривень. Найбільше правопорушень в екологічній сфері зафіксовано у Полтаві, Дніпрі та Сумах. За злочини проти довкілля до суду направили 11 обвинувальних актів. 

 

 

Крім того, працівники Теруправління ДБР Полтави повідомили про підозру трьом службовим особам податкової Дніпропетровщини, які сприяли місцевому підприємцю у незаконному видобутку корисних копалин. У 2012 році місцевий підприємець вирішив облаштувати ставок-копанку для розведення риби, на що мав дозвільні документи. Але замість ставка, з’явився піщаний кар’єр, який щороку збільшувався, а нині сягає понад 20 га. У 2019 році місцеві жителі та активісти почали скаржитися на незаконний видобуток корисних копалин. У 2020 році під час перевірки податківці встановили, що підприємець видобуває та продає пісок без відповідних дозволів, але не вказали це в акті перевірки. Через це підприємець тривалий час уникав сплати податків та штрафів, продовжуючи свою протиправну діяльність. 

 

 

Не менш важливим напрямом у роботі слідчих ДБР є викриття та притягнення до відповідальності правоохоронців, які замість того, щоб захищати громадян, знущаються з них. В результаті копіткої роботи, слідчі ДБР повідомили про підозру у катуванні чи перевищенні влади 28 особам. Одним із таких резонансних кримінальних проваджень стало розслідування злочинної діяльності угруповання поліцейських із Дніпропетровщини, які «вибивали» з людей зізнання у злочинах та гроші.

 

З початку 2021 року, слідчі теруправління ДБР Полтави затримали 74 особи, 571 особі повідомили про підозру, до суду направили 532 обвинувальні акти.

 

 

Джерело - пресслужба ТУ ДБР у м. Полтаві.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: