У річці Інгулець неподалік Кривого Рогу екологи зафіксували збільшення вмісту шкідливих речовин

ЕКОЛОГІЯ
15.07.19 - 13:25

Криворізькі екологи помітили, що вміст хлоридів у річковій воді в Андріївці Широківського району збільшився з 340 мг/дм3 до 420 мг/дм3, – повідомляє пресслужба міського управління екології.

Екологи кажуть, промивання русла та екологічне оздоровлення Інгульця, під час якого контролюють якість води в річці на гідрологічному посту в селищі Андріївка, здійснюють з квітня цього року.

 

При відновленні ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» 9 липня скиду стічних вод (інформація підприємства від 11 липня) фахівці помітили збільшення вмісту хлоридів у річці.

 

Натомість, у пресслужбі «АрселорМіттал» зазначають, що підприємство скоротило скидання стічних вод.

 

«У червні цього року фахівці міського управління екології підтвердили, що підприємство не впливає на якісний склад води у річці Інгулець.

 

Все тому, що на комбінаті працює система повторного водопостачання. Вона дозволяє не тільки скоротити скидання стічних вод, але й зменшити забір свіжої води.

 

Цього року підприємство також впровадило автоматизовану систему моніторингу, аналогів якій немає в Україні. Вона виявлятиме причини забруднення стічних вод, чим допоможе оптимізувати виробничі технології», – йдеться у повідомленні пресслужби ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: