У соцмережах запустили флешмоб #УкраїнськаХустка. Криворожанки, приєднаємось?

ЦІКАВО
05.12.19 - 15:22

З нагоди Дня української хустки, який відзначаємо 7 грудня, українки запустили модний флешмоб #УкраїнськаХустка.

Флешмоб у соцмережах проходить під гаслом "Зроби фото з хусткою".

 

Красиві пані та панянки фотографуються в національних хустках і викладають світлини у соцмережу з хештегом #УкраїнськаХустка .

 

Споконвіку українки носили хустку, яка вважалась оберегом, символізувала любов та свободу, вірність традиціям і патріотизм.

 

"Хусткою українка закривала волосся на голові, але у неї завжди було відкрите обличчя. Це свідчить про волелюбність українок. Хустка як невід’ємний елемент одягу підкреслює його буденність чи святковість, інформує про родинний, матеріальний статус. Відроджуємо, поважаємо, пропагуємо наші українські традиції - це генетичні скарби нашого народу. Традиції - це наше минуле і майбутнє... Бережімо їх і поважаймо", - прокоментувала свою участь у флешмобі одна з його учасниць.

 

Криворожанки, приєднаємось?

 

Довідково. З ініціативою про впровадження та щорічного відзначення Всесвітнього дня Української Хустки виступили депутатки Вінниччини, а також народні обраниці, артистки театру і кіно, викладачки ВНЗ, представниці Клубу Успішних Жінок України. Захід покликаний об’єднати жінок різного віку, національностей та соціального статусу у флешмобі «Зроби фото з хусткою», фінал якого заплановано на 7 грудня, коли учасниці презентуватимуть свої світлини.

 

Фото з соцмереж.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: