У співпраці з УФСІ, в Кривому Розі ремонтують амбулаторію №7 по вул. Каткова

БЛАГОУСТРІЙ
10.02.22 - 9:17

9 лютого голова Громадської ради при виконкомі міської ради Олександр Вілкул зустрівся з представниками  Українського фонду соціальних  інвестицій (УФСІ).  На робочій зустрічі  розглянули  проєкти, над якими місто та УФСІ будуть працювати у 2022 році. У межах зустрічі відбулася виїзна робоча нарада щодо ремонтних робіт в амбулаторії №7 по вул. Каткова на житломасиві Інгулець. 

Кривий Ріг понад три роки співпрацює  з Українським Фондом соціальних інвестицій. Напрямки роботи  охоплюють ключові сфери: освіта, медицина, соціальна підтримка. Вже  втілено у життя  два проєкти на житломасиві Інгулець -  ремонт  гуртожитку для  родин переселенців і термомодернізація  дитячого садочку №255.  На завершальному  етапі  -  ремонти у двох амбулаторіях, на старті  - ще  два  важливих для  криворіжців медичних проєкти.  

 

«Ми вдячні нашим партнерам - Українському Фонду соціальних інвестицій і  громадській організації «Егіда –Центр» -  за  спільну роботу.  Як голова Громадської ради міста хочу зазначити,  що у нас спільна мета - ми консолідуємо  зусилля та об’єднуємо всіх небайдужих мешканців задля якісних змін. У межах партнерства з УФСІ, місто покращує надання медичної допомоги жителям,  лікарні отримують сучасне медобладнання,  амбулаторії – техніку, засоби індивідуального захисту і швидкі тести. В умовах пандемії  така робота  є вкрай необхідною. Місто активно займається модернізацією лікарень  і для цього залучаємо бюджети всіх рівнів, а також  кошти європейських партнерів.  Цьогоріч,  у співпраці  з УФСІ, відкриємо  після  капремонту  дві  амбулаторії,  а також  плануємо розпочати капітальний ремонт  у відділенні гострого інфаркту у міській лікарні №9 та клініко-діагностичній лабораторії інфекційної лікарні», - зауважив Олександр Вілкул.

 

Наразі завершують капремонти в амбулаторіях Довгинцівського та Інгулецького районів.  Під  час робочої наради щодо амбулаторії №7 по вулиці Каткова на Інгульці, будівельники доповіли, що  вже замінили всі системи: опалення, водовідведення, водовод та вентиляційну. Провели електромонтажні роботи. Вирівняли підлогу та підготували її для укладання плитки. На другому поверсі будівлі замінили вікна на енергозберігальні, встановили спеціальні безпорогові двері для маломобільних пацієнтів. Зараз будівельники обшивають стіни гіпсокартоном та укладають кахлі. Всі роботи виконують вчасно, за графіком.

 

«Ми вдячні за таку турботу і підтримку.  Незабаром  отримаємо оновлену сучасну амбулаторію, необхідну інгульчанам та медичному персоналу закладу.  Завдяки відповідальності та мужності наших медиків, консолідації зусиль міської влади, волонтерів та іноземних партнерів, ми будемо мати все необхідне і будемо готові до можливих спалахів пандемії", - сказала директорка ЦПМСД №7 Ольга Шумак.

 

Консультантка з розвитку потенціалу громад Східного регіонального представництва УФСІ Тетяна Скляренко  зауважила: «Усі наші проєкти реалізуються коштом гранту Уряду Німеччини, наданому через німецький банк розвитку KfW, за активного сприяння міської влади та громади міста. Нам  комфортно працювати з Кривим Рогом. Тут є злагоджена команда, яка ефективно вирішує всі організаційні питання  та відкрита до  діалогу і конструктиву».

 

На завершальному етапі - ремонт амбулаторії загальної практики сімейної медицини №6 на вул.Мухіна,2 Довгинцівського району. Вже на 95 % виконані ремонтні роботи, будівельники запевняють, що в березні об’єкт здадуть. В цілому, у планах влади міста на 2022 рік, крім проєктів з УФСІ, капітальні ремонти в інфекційній лікарні – новий сучасний чотириповерховий корпус з сучасним обладнанням. Буде проведено капремонт у дитячому відділенні 8-ї міськлікарні; утеплено будівлю лікарні №5. Також ведуть роботи зі встановлення систем централізованого подання кисню у лікарнях № 1, 3, 5, 7, 10, 11, 16, 17 та інфекційній лікарні.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: