У справі "несамовитого Адама" призначили експертизу та обрали запобіжний захід

РЕЗОНАНС
09.11.20 - 19:01

Сьогодні у Центрально-Міському суді Кривого Рогу відбулось перше засідання у справі 29-річного нападника, який 7 листопада влаштував криваву різанину в Металургійному районі.

До залу суду журналістів не пустили через карантинні обмеження, а також через нестабільний психічний стан підсудного. Але журналісти ТРК "Рудана" пильно стежать за процесом.

 

Підсудний виказав недовіру судді, але його клопотання не задовольнили і засідання продовжили. Стало відомо, що на обліку у ПНД чоловік не перебуває.

 

Суддя Василь Сидорак призначив для підсудного психоневрологічну експертизу і виніс рішення щодо запобіжного заходу - тримання під вартою на 60 діб, без можливості внесення застави. 

 

На питання судді, чи все йому зрозуміло, підозрюваний заперечно махав головою, мовляв, нічого не зрозумів. Судовий процес наразі триває.

 

Як ми писали, поліція відкрила два кримінальні провадження  за ч. 2 п. 1 ст. 115 (умисне вбивство) та ч. 2 ст. 15, ч. 2  п. 1, 2 ст. 115 ККУ (замах на умисне вбивство). У разі визнання чоловіка осудним та доведення вини, йому загрожує довічне ув’язнення.

 

Нагадаємо, 7 листопада ввечері протягом кількох годин 29-річний місцевий безробітний молодик нападав з ножем на випадкових перехожих. Двох чоловіків він зарізав насмерть, ще 8 людей поранив, серед них - 8-річного хлопчика. Деяким із постраждалих різник наніс до 12 ножових поранень. Під час затримання нападник називав себе то Осирісом, то Адамом, сином Бога, який "наказав йому вбити 15 людей". Молодик поводився як психічно хворий, ніс релігійну маячню, але ні алкоголю, ні наркотичних речовин у його крові проведені згодом експертизи не виявили.

 

Правоохоронці провели обшук у помешканні затриманого, наркотики не виявили, та натомість знайшли дивні малюнки на стінах та зошити з незрозумілими написами.

 

Оновлено. Суд тривав близько 7 годин.

Як ми писали, родина різника дала інтерв'ю журналістам.

 

Відео Нацполіції нижче

 

 

Фото ТРК "Рудана".

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: