У студії "Рудани" - Тарас Шевченко! "Погомоніли" з поетом завдяки технології доповненої реальності. Відео

ЦІКАВО
11.03.21 - 16:21

З Великим Кобзарем, Тарасом Шевченком, відтепер можна "поспілкуватися" віч-на-віч, "запросивши" до вашої оселі чи офісу його віртуальне перевтілення у доповненій реальності.

Розробка цікавого проєкту належить українській компанії Advin Ukraine, яка вирішила допомогти поету "заговорити однією мовою" з діджитал-поколінням.

 

За словами творців, Кобзар "повертається", щоб нагадати - впізнаваність та актуальність його ідей не повинна залишатися лише на сторінках академічних підручників. Він з'являється в цікавому форматі доповненої реальності, щоб стати ближчим до сучасних українців.

Легендарний поет не боїться жартувати з себе та розмовляє молодіжним сленгом. 

 

У відео, які українці викладають з хештегом #kobz_ar, він вже прогулявся київським Пішохідним мостом, Софіївською площею, а також побував біля Червоного корпусу КНУ ім. Тараса Шевченка. А відомий кухар Євген Клопотенко записав із Тарасом відео посиденьок, де вони "спілкуються" за столом зі смаколиками. Відео Клопотенко опублікував у соцмережах.

 

Запросили віртуального Тараса до нашої студії й журналісти Рудани. Поділився з нами думками, що зараз міг би бути офігенним блогером сучасності. 

 "А якби я знав, що буду дивитися на вас зі стогривневої купюри, то намалював би себе хоча б з усмішкою", - пожартував поет. (Відео - нижче).

 

А ви вже спробували погомоніти з Тарасом? Щоб легендарний поет з'явився на вашому екрані, потрібно завантажити сторінку проєкту та під'єднатися за QR-кодом. Про деталі розповіли творці проєкту.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: