У жовтні на Дніпропетровщині у вогні загинули 18 людей. Причини пожеж

АКТУАЛЬНО
09.11.20 - 12:35

За останній місяць у домівках мешканців Дніпропетровщини сталося майже 600 пожеж, в яких загинули 18 людей, - повідомили в управлінні цивільного захисту ДніпрОДА.

«З настанням холодів кількість загорянь у квартирах та домах жителів регіону помітно збільшилась. Основна причина – необережне поводження з електрообігрівачами. Несправні та залишені без нагляду прилади можуть призвести до закорочення мережі. Застарілі електричні мережі часто не витримують навантаження, – зазначили в управлінні. – Лише протягом жовтня маємо в області 576 побутових пожеж, у яких загинули 18 людей. Врятували з вогню 25 мешканців, із них 7 дітей».

 

 

Аби не сталося біди, фахівці закликають дотримуватися правил безпеки. Нагадують, що не можна вмикати пошкоджені обігрівачі. А ще не варто залишати увімкнені електроприлади без нагляду, сушити на них одяг, ставити поблизу гардин та меблів.

 

Категорично забороняється використовувати для обігріву саморобні пристрої.

 

 

Загалом з початку року у Дніпропетровській області сталося майже 10,5 тисячі пожеж - 115 людей загинули, з них 2 дітей.

 

 

Нагадаємо, 8-го листопада у пожежі в селі Златопіль Криворізького району загинула літня жінка, а вдень того ж дня рятувальники Кривого Рогу винесли з пожежі у багатоповерхівці 66-річну жінку.

 

Фото ДСНС.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: