"Убивати не збирався". Звірячий напад на дитину: що розповідають учасники події в Девладовому

СПЕЦРЕПОРТАЖ
10.07.21 - 9:37

Як ми писали, 9 липня у Софіївському районному суді Сергія Федотова, який напав на дітей колишньої співмешканки і перерізав горло 2-річному малюку, залишили під вартою на 60 днів, без права застави. 

Наші журналісти поспілкувались із учасниками події.

 

На суд підозрюваного проводили через подвійний кордон поліції. На чоловіка вдягли бронежилет, на випадок самосуду з боку родичів чи односельців постраждалої родини. 

 

І не дивно, адже люди обурені звірячим вчинком Сергія Федотова. Ось як про це говорять мешканці Девладового.

 

«Такого, як він вчинив, я ніколи не бачив. Тільки зрозумійте, я сам готовий його… 2 роки дитині. Слава Богу, що маля вижило», - ділиться емоціями друг нападника. 

«Федотов підійшов до малолітнього потерпілого, який в цей час лежав зв'язаним на спині, і, з метою заподіяння смерті, наніс дитині не меньше ніж 2 удари лезом ножа у ділянку шиї та спини», - зачитала з протоколу на суді Вікторія Чумак, в.о. начальника Софіївського відділу Криворізької східної окружної прокуратури.

Сам зловмисник заявив у суді, що вбивати Михайлика не збирався. 

 

«Я цю картинку досі бачу перед очима. Але пояснити цей вчинок не можу, не знаю, що мене штовхнуло на це… Я не відмовляюсь від того, що накоїв», - казав обвинувачуваний на засіданні. 

Не може зрозуміти вчинок колишнього співмешканця і Марина, мати постраждалих дітей. Говорить, були конфлікти, але тільки між дорослими. 

«Якщо чесно, агресії до дітей ніколи не було. Але була у нас одна ситуація. Коли в нас відносили охолонули, я йому казала, щоб ішов геть, але він не йшов. Він заліз до мене в телефон, знайшов там листування. Виклав все це у фейсбуці, і листування, і фото мої, я з іншим хлопцем спілкувалась. І руки простягав до мене. Дітей не чіпав. На мене руку піднімав, потім вночі приходив. Коли мама прийшла до мене, він і її вдарив», - згадує жінка. 

За насилля в сім'ї суд тоді присудив чоловікові штраф у 200 гривень, каже Марина. Та він і не думав виправлятися. Ніде не працював і знову з'являвся на шляху жінки. Почувши про її небажання відновити стосунки, почав погрожувати. 

 

Дідусь постраждалих дітей розповів, що того страшного дня чоловік погрожував спалити хату або зарізати когось із сім’ї колишньої коханої. 

 

Крім фізичного знущання над дітьми, того дня нападник забрав у семирічної Віки мобільний, украв гроші та втік. Дівчинка, на щастя, тяжких травм не зазнала, більше постраждала психологічно, а от за життя дворічної дитини медики борються й досі. 

 

«Зараз стан дитини ми оцінюємо як вкрай важкий, нестабільний, зберігається загроза життю. Дитина перебуває у відділенні реанімації, з нею працюють наші фахівці. Зважаючи на характер отриманих травм та їх тяжкість, ми не можемо дати прогноз на подальший розвиток ситуації. Найближчі декілька днів можна розцінювати як критичні. Наразі боротьба за життя дитини триває», - прокоментував генеральний директор Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні Олексій Власов.

 

Фото ТРК "Рудана" та із соцмереж. 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: