Україна вийшла з третьої хвилі пандемії коронавірусу, - міністр Степанов

ВАЖЛИВО
07.05.21 - 15:47

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що Україна вийшла з третьої хвилі пандемії коронавірусу. Про це Степанов написав у Facebook

"Нарешті можу констатувати, що ми вийшли з третьої хвилі пандемії. Від завтра в Україні не залишиться жодного регіону з червоним рівнем епіднебезпеки. Сьогодні відбудеться засідання комісії ТЕБ та НС і вже завтра виведемо Сумську область", - йдеться у повідомленні.

 

За словами міністра, це були надзвичайно складні 2 місяці. Третя хвиля забрала найбільше життів проти перших двох. Перші тижні вірус розвивався "шаленими темпами", кінець березня й початок квітня були піковими.

 

"Усвідомлювали, що нам може не вистачити кисню, щоб забезпечити всю країну. Потужності на Львівському хімічному заводі не витримували та в якийсь момент частина виробничих потужностей зупинилась. Проте за ніч вдалося їх відновити. Ми весь тиждень у цілодобовому режимі розподіляли кисень по медзакладах і не залишили без кисню жодного", - розповів очільник МОЗ.

 

Степанов наголосив, що попри покращення ситуації, зараз надзвичайно важливо не розслаблятися, а продовжувати дотримуватися протиепідемічних правил.

 

Нагадаємо, Дніпропетровщина вийшла з помаранчевої зони. Тепер наш регіон - у жовтій.

 

Жовта карантинна зона дозволяє проводити культурні та спортивні заходи, однак зали мають бути заповнені на 50%. Така ж умова для роботи кінотеатрів. Громадські заклади харчування можуть працювати з 7.00 до 24.00. Серед заборон – відвідування спеціалізованих закладів, де перебувають люди похилого віку.

Обов’язкові маски у громадських будівлях і транспорті. Перевезення пасажирів – лише за кількістю сидячих місць у салоні.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: