Українці скуповують вітаміни. Чи допоможе це не захворіти на Covid-19?

АКТУАЛЬНО
22.10.20 - 15:54

Українці активно купують вітаміни в аптеках, аби таким чином хоч трохи убезпечити себе від захворювань. А що кажуть медики про їхню ефективність? 

Вітамін D зникає в аптеках, адже усе частіше вчені говорять, що "сонячний вітамін" може знизити ризик захворювання.

 

Дослідження вчених Чиказького університету показало, що у людей з дефіцитом вітаміну D майже на 60% частіше виявляють коронавірус. 

 

Цей вітамін справді відіграє важливу роль в імунній системі. Попередні дослідження відзначали зв’язок між низьким рівнем вітаміну та вищими показниками інших захворювань.

 

"Утім, немає прямої такої кореляції, що саме вітамін D є головним маркером, який вказує на те, що людина заразиться чи не заразиться вірусним захворюванням чи ГРВІ", – пояснив терапевт Тарас Жиравецький. 

 

Дослідники Чиказького університету також зазначають: попри проміжні висновки про зв'язок рівня вітаміну D та ризику захворіти на коронавірус, остаточних доказів поки немає.

 

Утім, люди все одно скуповують вітамін, як ніколи раніше.

 

Важливо пам'ятати, що перед вживанням варто порадитися з лікарем. Передозування може підвищити рівень кальцію, спричинити проблеми з травленням і в деяких випадках призвести до втрати кісткової маси. 

 

"Варто не передозувати, а приймати терапевтичну дозу, профілактичну", – радить Тарас Жиравецький. 

 

Тож досі єдиними дієвими методами профілактики коронавірусу залишаються дотримання дистанції, маска та уникнення масових зібрань.

 

 

Джерело – ТСН.

 

Фото на прев’ю з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: