Українці сьогодні обирають Верховну Раду

АКТУАЛЬНО
21.07.19 - 8:39

У неділю, 21 липня, відбувається голосування на позачергових виборах народних депутатів України. – Укрінформ.

Голосування триватиме з 8 до 20 години, на закордонних виборчих дільницях відбудеться за місцевим часом країни перебування.

 

 

Громадяни, які голосують за виборчою адресою, отримають два бюлетені — блакитно-сірого кольору зі списком партій та пісочного кольору з переліком кандидатів-мажоритарників округу.

Тим виборцям, які тимчасово змінили місце голосування, видаватимуть тільки один бюлетень — для голосування за партії.  280 тисяч 922 українців скористалися тимчасовою зміною місця голосування.

 

Для проведення виборів утворено 199 територіальних виборчих округів та один закордонний виборчий округ, а також близько 30 тисяч дільничних виборчих комісій. За кордоном працюватиме 102 виборчі дільниці.

Водночас, згідно з рішенням ЦВК, у низці округів Донецької та Луганської областей, а також в анексованому Криму позачергові парламентські вибори не організовують і не проводять.

 

 

Усього Центральна виборча комісія зареєструвала більше 2,7 тисяч кандидатів, які балотуються до ВР за списками 22 партій у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, та понад 3,2 тисячі кандидатів в одномандатних виборчих округах.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: