Українка Мар'яна Шевчук встановила світовий рекорд і перемогла на чемпіонаті світу з пауерліфтингу

ГОРДІСТЬ
01.12.21 - 14:21

Українка Мар'яна Шевчук встановила світовий рекорд та перемогла на чемпіонаті світу з пауерліфтингу. На чемпіонат світу серед паралімпійців в Тбілісі вона приїхала у статусі однієї з фавориток.

Нагадаємо, цей рік став для спортсменки золотим - вона перемогла на Паралімпіаді-2020. А до цього – на чемпіонату світу у 2019 році.

 

Те, що їй немає рівних у ваговій категорії до 55 кілограмів, українка продемонструвала і на цьому турнірі. Вже у першій спробі вона взяла вагу в 125 кілограмів. Саме ця вага і принесла їй паралімпійське золото. І гарантувала перемогу на чемпіонаті світу. Адже Берса Думан з Туреччини, яка показала другий результат, підняла лише 121 кілограм.

 

Але на цьому вона не зупинилася. Далі була вага у 128 кілограмів, після чого – 133,5 кілограма. А відтак – і новий світовий рекорд. Попередній найкращий результат теж належав Шевчук. Вона його покращила на 0,5 кілограма.

 

"Ми планували встановити рекорд на Паралімпійських іграх у Токіо, але не змогли, тому зробили це тут. Це дуже вдалий рік для мене, і я дуже щаслива всередині", – поділилася своїми емоціями Шевчук після перемоги.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»