Українські ветерани АТО тепер братимуть участь у міжнародних Warrior Games у США

ВІЙСЬКОВІ
17.03.21 - 12:57

Україна відтепер братиме участь і у Warrior Games (Ігри Воїнів). Уже цієї осені 40 українських ветеранів уперше виступлять та представлять Україну на міжнародних мультиспортивних змаганнях, які пройдуть у США.

Warrior Games – це адаптивні змагання для військовослужбовців та ветеранів, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки. Міністерство оборони США організовує цей захід вже восьмий рік поспіль. 

 

Як інформує пресслужба Мінветеранів України, ігри відбуватимуться з 12 по 22 вересня в Орландо, штат Флорида, США.

 

До складу української команди увійдуть представники Національної збірної України «Ігор Нескорених», а також ветерани та ветеранки, які пройдуть національний відбір.

 

Потрапити до збірної України та виступити на Warrior Games 2021 матимуть можливість ветерани та чинні військовослужбовці Збройних Сил України, Національної гвардії України, Держприкордонслужби України, Національної поліції України, Служби безпеки України, а також добровольчих формувань, які дістали поранення, були травмовані чи захворіли під час або внаслідок виконання службових обов’язків у районі бойових дій ООС, або в ході миротворчих операцій за участю України з 1991 року.

 

Залучення України до Warrior Games стало результатом успішних перемовин за участі оргкомітету «Ігор Нескорених» в Україні та збірної України на «Іграх Нескорених» у Гаазі, які велись із 2019 року. 

 

Нагадаємо, до національної збірної України увійшов і криворізький ветеран Василь Стуженко - колишній воїн АТО, який втратив на Донбасі руку та ногу.

 

Як ми писали, у складі збірної він мав цьогоріч брати участь в "Іграх нескорених" у Нідерландах, але через ковід міжнародні змагання перенесли на 2022 рік.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: