Українських жінок візьмуть на військовий облік: перелік професій, затверджений Міноборони

ПОДІЯ
22.12.21 - 14:39

17 грудня 2021 року набув чинності Перелік спеціальностей та/або професій, після одержання яких жінок беруть на військовий облік. 

Перелік, затверджений наказом Міноборони від 11.10.2021 № 313, охоплює сотні спеціальностей та професій, наприклад, на облік мають стати і головний бухгалтер, і менеджери, і начальник юридичного відділу.

 

Тепер роботодавець має проконтролювати, щоб жінки, які вже працюють на підприємстві за Переліком, встали на військовий облік. Також при прийнятті на роботу жінок за Переліком слід перевіряти у них наявність військово облікових документів та позначок про взяття на військовий облік.

 

Так, до переліку увійшли спеціальності "Будівництво та цивільна інженерія, архітектура та містобудування, геодезія та землеустрій", "Хімія, хімічні технології та інженерія, біологія", "Авіаційний транспорт, авіаційна та ракетно-космічна техніка", "Телекомунікації та радіотехніка", "Харчові технології, технологія виробництва і переробки продукції тваринництва", "Металургія, матеріалознавство, прикладна фізика та наноматеріали", "Ветеринарна медицина, ветеринарна гігієна", "Цивільна безпека, правоохоронна діяльність", "Журналістика, професійна освіта (за спеціалізацією), спеціальна освіта" та безліч інших.

 

Переглянути повний перелік можна тут.

 

Нехтування цими нормами загрожує штрафами від Держпраці та територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Граничний вік перебування в запасі та у військовому резерві — 60 років.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: