«Укрзалізниця» бідкається уряду про збитковість перевезень і просить дозволу підняти ціни на квитки

ВАЖЛИВО
13.08.19 - 11:37

Ніколи такого не було, і от знову! «Укрзалізниця» проситиме уряд дозволу збільшити вартість пасажирських квитків до рівня собівартості перевезень. Зменшувати збитковість «Укрзалізниця» планує також за рахунок зменшення витрат.

Про це повідомив голова Укрзалізниці Євген Кравцов в інтерв'ю агентству УНІАН.
 

За словами Кравцова, нині пасажирські перевезення для підприємства збиткові.
 

«У нас високий попит, але при цьому низькі ціни, які не покривають собівартість перевезень. Не кажучи про капітальні вкладення. З цим потрібно щось робити. Тому ми піднімаємо питання на рівень держави — нам потрібно переходити на модель договору за публічними послугами. Це означає, що «Укрзалізниця» повинна надавати послуги державі не нижче собівартості, що дозволить збільшити парк і зробити послугу з перевезень беззбитковою для компанії», — повідомив він.
 

Зменшувати збитковість пасажирських перевезень «Укрзалізниця» планує також за рахунок зменшення затрат.
 

«Маємо велике поле для оптимізації фонду заробітної плати та підвищення продуктивності праці. Бачимо в цьому одне з ключових джерел покращення операційної діяльності компанії», — відзначив Кравцов.

Також Кравцов зазначив, що повністю задовольнити попит у сезон відпусток і літній період – неможливо, проте «Укрзалізниця» потребує збільшення парку на 15-20%, щоб «спокійно проходити пікові періоди».

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: