Улов хабарників. На Дніпропетровщині затримали одразу чотирьох посадовців

КРИМІНАЛ
01.03.21 - 16:12

На Дніпропетровщині поліція затримала на хабарі одразу чотирьох посадовців: двох голів ОТГ, голову райдержадміністрації та головного архітектора.

Загальна сума хабара, який вимагали зловмисники, - майже 300 тисяч гривень За ці гроші обіцяли вирішити різні питання: від дозволів на польоти повітряних куль до зміни цільового призначення земель.

 

Одного із голів ОТГ затримали під час отримання ним 20 000 гривень, які перерахували на банківську картку. Загальна сума, яку вимагав фігурант за надання дозволу на польоти повітряних куль на території громади, – 2 500 доларів США.

 

Голова іншої ОТГ Дніпропетровщини за 50 000 гривень обіцяв підприємцю надання в оренду землі під розміщення на території сільради зовнішніх рекламних носіїв. Устиг отримати лише перший «транш». Після перерахування на його карту 3 000 гривень чоловіка затримали.

 

Третій фігурант – головний архітектор однієї із райдержадміністрацій в області. Він вимагав 40 000 гривень за вирішення питання з дозволами на розміщення рекламних конструкцій на території ОТГ. Затримали зловмисника після отримання ним на рахунок 16 000 гривень.

 

Остання з викритих фігурантів – голова тієї ж РДА. Посадовиця вимагала 5 000 доларів США. За таку суму обіцяла допомогти зі зміною цільового призначення 2 га земельної ділянки з «ведення особистого селянського господарства» на «індивідуальне садівництво». Затримали зловмисницю після того, як вона отримала 5 000 гривень на паливну картку однієї із мережевих АЗС.

 

Наразі всім чотирьом згаданим зловмисникам слідчі повідомили про підозри за ч. 3 ст. 368. Вирішують питання щодо обрання їм запобіжних заходів.

 

Джерело - департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: