Услід за "Анною". Пішов з життя капітан улюбленого криворіжцями туристичного катера

ЖАЛОБА
22.06.21 - 11:48

Помер криворіжець Сергій Макаренко, якого чимало містян знали як власника і капітана туристичного човна "Анна". 

Для сухопутного Кривого Рогу його маленький катер, розрахований на 12 місць, був чи не єдиним судном, на якому можна було здійснити річкову прогулянку. "Анну" спустили на воду 13 років тому. І весь цей час судно справно виконувало свої обов'язки. Тільки вихідними послугами водного транспорту користувалися до сотні людей.

 

Власник "Анни", криворіжець Сергій Макаренко, будував цей катер у своєму дворі власноруч, дбайливо і з любов'ю. Чоловік був його інженером-конструктором, будівельником і першим капітаном.

 

"Він для мене як дитина був. І для онука Максима, який 6 років служив на флоті, рідним домом став. Як я будував його, то від хати й до шовковиці він вліз у мене. Потім ми прив'язали за горіх і викотили його, а вже згодом розгорнули і поставили на річку", - емоційно розповідав про свій кораблик нашим журналістам Сергій Макаренко.

 

Чотири роки тому Сергій Володимирович передав капітанські обов'язки своєму онукові, Максиму. Хлопець постійно лагодив судно, бо хотів, щоб "Анна" завжди була у строю і радувала криворіжців. 

 

Але торік уночі, 18 серпня, на судні сталася пожежа. До приїзду пожежних, із вогнем боровся один зі співробітників рятувальної станції на воді, що поряд із причалом. Але площа займання була занадто великою. Пожежа виникла всередині катера, вогонь знищив його обшивку та двигун, поширився на 40 квадратних метрів.

 

Старший і молодший власники судна запідозрили, що то був підпал, бо мали недоброзичливців.

 

Вдихнути життя в обгорілу "Анну" вони так і не змогли. А ось тепер пішов з життя і сам капітан... 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: