Услід за кораблем! Рада заборонила використання російської музики в медіа та громадських місцях

ВАЖЛИВО
20.06.22 - 9:27

Верховна Рада підтримала законопроєкт щодо заборони російської музики в громадських місцях та медіа, а також заборонила імпорт і розповсюдження книг з росії та білорусі, - повідомляє народний депутат Ярослав Железняк в telegram.

Заборону російської музики в українських медіа та громадському просторі підтримали 303 народних депутати. Заборону імпорту російської літератури підтримали 306 народних депутатів.

 

«Також Парламент заборонив імпорт та розповсюдження книг та іншої видавничої продукції з рф, тимчасово окупованих нею територій України та з білорусі», - зазначив Железняк.

 

Заборона не стосується колишніх громадян росії, які є або на момент смерті були громадянами України і не мають громадянства країни-агресорки.

 

Закон передбачає:

  • створення переліку російських виконавців, які засуджують агресію проти України та визначення механізму його формування;
     
  • збільшення до 40% частки пісень державною мовою на радіо;
     
  • збільшення до 75% добового обсягу ведення передач, зокрема новинно-аналітичних блоків, розважальних передач державною мовою;
     
  • заборону на проведення гастрольних заходів, учасниками яких є музичні виконавці — громадяни рф, окрім тих, які внесені до переліку;
     
  • заборону на відтворення без згоди всіх пасажирів у таксі чи салоні автобусу музики, звуків фільмів чи інших звукових сигналів, крім інформації про поїздку (передача звуку може здійснюватися на індивідуальні навушники пасажирів, а на салон — лише під час нерегулярних перевезень за згодою всіх пасажирів).

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: