В Апостолівському районі п'яний господар відгамселив собаку до напів смерті. Відео

СОЦІУМ
06.05.21 - 13:58

У селі Михайло-Заводське Апостолівського району п'яний господар жорстоко побив свого собаку ногами і палицею. У невеликого песика на прізвисько Альфа - черепно-мозкова травма, множинні гематоми й забої.

Жахливі фото та відео заюшеної кров'ю тварини виклала в мережу Фейсбук місцева мешканка Наталія Піскун (дивіться нижче). 

 

"Тварину врятували місцеві жителі. Я вколола їй кровоспинний і знеболювальний препарати. Боремося за її життя. Альфу направляють у Дніпро, на комп'ютерну томографію, бо вона може залишитися сліпою, її дуже сильно покалічили. Вже відходить від наркозу, її стан жахливий. Повезу її в Дніпро і зробимо КТ. Сподіваюсь, що все буде добре. Побажайте нам удачі!» - пише волонтерка в мережі.

 

Небайдужі місцеві мешканці жаліють постраждалу тварину і допомагають зібрати кошти на її лікування. А тим часом жінка повідомила, що написала на власника собаки заяву в поліцію. 

 

Нагадаємо, в Україні посилили покарання за жорстоке поводження з тваринами:

- за побиття та знущання над тваринами - штраф від 3400 до 5100 грн з конфіскацією тварини, якщо є загроза її життю.

- у випадку колективних знущань чи повторного випадку знущання - штраф збільшується від 5100 грн до 8500 грн або адмінарешт до 15 діб з конфіскацією тварини в разі потреби.

- за задоволення статевої пристрасті з твариною - штраф від 3400 до 8500 грн. Тварину конфіскують.

- якщо поліція кваліфікує жорстоке поводження з твариною за статтею Кримінального кодексу, то винуватцю залежно від наслідків (загибель тварини) загрожує обмеження/позбавлення волі від шести місяців до 3 років. За вбивство тварини в присутності дитини - обмеження/позбавлення волі терміном 3-5 років.

- покарання до 8 років позбавлення волі, якщо зловмисник зробив це з особливою жорстокістю (повторно, колективні знущання, стосовно двох і більше тварин).

 

 

Фото зі сторінки Наталії Піскун.

 

Як ми писали, у Кривому Розі триває суд над поліцейським, який насадив собаку на вила і кинув у багаття.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: