В обласному аеропорту "Дніпро" тепловізором перевірятимуть пасажирів на коронавірус

РЕЗОНАНС
28.01.20 - 14:25

Сьогодні в Дніпропетровській обласній раді відбулося надзвичайне засідання експертної комісії, на якому обговорили заходи забезпечення епідеміологічної безпеки в області та визначили методи боротьби з небезпечним вірусом з Китаю.

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко повідомив, що сьогодні в аеропорт «Дніпро» передадуть тепловізори для перевірки пасажирів з підвищеною температурою і кашлем, які потенційно можуть бути заражені коронавірусом.

 

"На щастя, в Україні випадків зараження коронавірусом поки не зафіксовано, але ми як найбільша область країни, повинні бути готові до цієї надзвичайної ситуації. У Дніпропетровській області є міжнародні ворота - аеропорт «Дніпро», куди може в'їхати заражений іноземець", - зауважив губернатор.

 

В аеропорту буде встановлена ​​межа для перевірки людей. Це буде зроблено спеціальною службою, яка і в літаку, і безпосередньо в зоні прильоту буде перевіряти пасажирів за допомогою інфрачервоних термометрів і тепловізорів. 

 

На даний момент ведуть перемовини з керівництвом Центрального залізничного вокзалу для установки контрольного пункту для прибулих пасажирів.

 

Перевіряти будуть тих, хто прилетів із прямих іноземних рейсів, бортову команду літаків навіть внутрішніх рейсів, а також пасажирів поїздів Інтерсіті.

 

Нагадаємо, у Китаї напередодні повідомили, що вірус починає швидше поширюватися серед людей - кількість заражених перевищило 4500. Уже загинули 106 людей.

 

Як ми писали, в Україні, в аеропорту "Бориспіль", уже виявили випадок коронавірусу, але він не ідентичний китайському.  

 

Джерело - Мост-Днепр.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: