В таборі на Дніпропетровщині потонув 7-річний хлопчик. Нещастя чи недбальство вожатих?

ЖАЛОБА
18.08.20 - 12:27

Відпочинок організував благодійний фонд. Дитина не вміла плавати, і все ж її пустили до водойми. Як підозрює поліція, без відповідного нагляду дорослих. Мати звинувачує благодійників у недбалості й підозрює, що від неї приховують правду, - повідомляє ТСН.

Біда трапилась у перший же день відпочинку. Мати вранці посадила сина на автобус, а вже ввечері пролунав дзвінок від незнайомої жінки.

 

 
Пані Людмила виховувала сина сама. Аж раптом до них прийшли з благодійного фонду і запропонували допомогу. Спочатку заняття з вчителькою та психологом, згодом - безкоштовне оздоровлення  у наметовому таборі на 5 днів. Каже, що вагалася, але син вмовив.

 

 

Наметовий табір розбили на безлюдному березі ставка між двома селами, це за 100 кілометрів від Дніпра. Ані посту рятувальників, ані обстеження пляжу з перевіркою дна. Хлопчик зник майже одразу після приїзду на відпочинок. Місцеві рибалки дивуються, оскільки це місце ніколи не використовували для дитячого відпочинку.

 

Сашко не вмів плавати, і про це організатори відпочинку знали, - каже пані Людмила. 

 

 

"Я почала питати: "Хто дивився за моєю дитиною?" Кажуть: "Вожата, вона відвернулася буквально на дві хвилини, і потім ми кинулися - Саші немає. Ми кинулися його шукати по наметах, а потім вирішили попірнати у воду, його пошукати", - розповідає мати загиблого хлопчика.

 

 

Покарання для винних та правда - це все, чого вимагає мати хлопчика. Але на тілі сина вона помітила синці. Тож підозрює, що він потонув через дитячі пустощі, без будь-якого нагляду дорослих. 

 

 

У самому благодійному фонді більше з матір'ю не спілкуються. Керівник ховається за зачиненими дверима. Хто мав відповідати за безпеку дітлахів - нині встановлює поліція. В офісі фонду провели обшук. Наразі правоохоронці вивчають документацію і готують ще одне кримінальне провадження.

 

 

"Це неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я  дітей. Так, є певна інформація, що одночасно у водоймі було багато дітей. Звичайно, треба віддавати дитину саме в той табір, де є лікарі, де є установчі документи на право займатися такою діяльністю", - говорить Ганна Старчевська, речниця ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: