В Україні немає потреби запроваджувати воєнний стан - РНБО

ОФІЦІЙНО
20.12.21 - 14:01

Росія збільшила кількість військ на кордоні, проте нині в Україні немає потреби запроваджувати воєнний стан. Якщо така необхідність з'явиться, рішення ухвалять негайно. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в ефірі Апостроф TV.

“Я б не лякав людей зараз запровадженням воєнного стану. Рішення прийматимуться залежно від тих обставин, які будуть у країні. Сьогодні я можу сказати, що таких обставин немає. А якщо вони завтра з'являться, то відразу будуть ухвалені відповідні рішення. Ніхто не буде з цим зволікати. Такої ситуації, яка відбувалася у 2014 році, коли військові не могли захищати свою країну –  точно не буде. Усі чітко діятимуть згідно зі своїми інструкціями, згідно зі своїми повноваженнями”, – сказав чиновник у відповідь на питання про те, чи можливе в Україні запровадження воєнного стану.

 

 

Коли видання Washington Post повідомило про велике скупчення військових РФ на кордоні, Україна чітко дала зрозуміти, що володіє інформацією, - наголосив Данілов.

 

“Чи є зараз збільшення військової присутності на кордонах із нашою територією? Так, є. Але воно не дуже критичне, щоб зараз казати: "Все, ось завтра вони почнуть". Ми цього зараз не бачимо. Ми ясно розуміємо, що знаходиться в радіусі 200 км від нашого кордону, саме кордону, а не лінії зіткнення з Російською Федерацією. Ми ясно розуміємо, що знаходиться на відстані до 400 км від нашого кордону. Ми знаємо, що це за угруповання, їхню кількість, знаємо, чим вони оснащені. Все це під контролем”, – пояснив секретар РНБО.

 

 

Водночас Данілов зазначив, що така небезпека може виникнути в будь-який час, адже невідомо, що в голові у людей, які сидять у Кремлі. Та додав, що Україна не звільнятиме Донецьку та Луганську області у військовий спосіб, оскільки усвідомлює кількість людських жертв, до яких призведе таке рішення.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: