В Україні з’явилась інтерактивна мапа вакцинації. Яку інформацію вона містить?

ЗДОРОВ'Я
28.05.21 - 10:56

В Україні запустили інтерактивну мапу вакцинації, на якій кожен українець може подивитися, скільки щеплень зробив конкретний медзаклад і знайти найближчий пункт вакцинації.

Про це повідомили на сайті Антикорупційного штабу, де й розробили цю карту. 

 

Вона охоплює всю територію України: від маленьких сіл до великих міст (за винятком тимчасово окупованих територій), має форму зворотного зв’язку та можливість повідомити про порушення, пов'язані з процесом вакцинації в України.

 

Мапа повністю безоплатна, а знайти її можна за посиланням

 

«До Антикорупційного штабу регулярно звертаються зі скаргами на порушення в процесі вакцинації. Це і порушення етапів, визначених МОЗ, і недотримання соціальної дистанції, і надмірна утилізація вакцин. Відтепер кожен українець має змогу побачити наявні пункти вакцинації та статистику використання ними вакцин, а також повідомити про порушення, на яке обов'язково відреагують наші юристи», – зазначив голова Правління ГО “Антикорупційний штаб” Сергій Миткалик.

Додатковий функціонал мапи полягає у тому, що вона автоматично рахує втрачені дози вакцини.

 

Кожен флакон вакцини AstraZeneca, як відомо, містить 10 доз, які можна використати впродовж 6 годин. Невикористані – утилізуються. На основі даних НСЗУ мапа в автоматичному режимі обліковує ймовірно утилізовані дози: як по Україні загалом, так і за кожним окремим пунктом. 

 

Фото з сайту Антимонопольного штабу.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: