Ваги не працюють, чеки не стандартні. У Кривому Розі перевірили оптовий ринок на Вокзальній

БІЗНЕС
19.06.19 - 13:17

Для криворізьких підприємців червень проходить під знаком захисту прав споживачів. 

Малий та середній бізнес у місті представлений потужним сектором оптової, роздрібної торгівлі та закладами громадського харчування. Та не всі підприємці дотримуються правил торгівлі. Про це свідчать і скарги криворіжців, і рейди, які проводять фахівці міського відділу з питань захисту прав споживачів. Щоб виправити ситуацію, влаштували для підприємців інформаційні зустрічі. На одній з таких у Довгинцівському районі говорили про нові вимоги щодо ведення бізнесу. 

 

«Ми сьогодні говоримо про те, що існують уніфіковані акти перевірок Держпродспоживслужби, вони розроблені та доступні на офіційному сайті. Є перелік питань, за якими можна самому контролювати й перевіряти власний бізнес», - пояснює начальник відділу з питань захисту прав споживачів Ніна Савенко.

 

 

Такі інформаційні зустрічі проводять у кожному районі міста, цього разу перевірили Металургійний. Локація – оптовий ринок по вулиці Вокзальній.

Тут відсутні будь-які вказівники, знайти ваги на ринку просто не можливо, та й ті, що є, не працюють.

Розрахункові квитанції – ще одна проблема, заповнювати їх тут не вміють, та й сама форма чеку – не така, як треба. Підприємці це розуміють, тож роботу над помилками не ігнорують. 

 

 

Обізнаність підприємців з правилами торгівлі та правами споживачів зведе нанівець конфліктні ситуації з покупцями та контролюючими органами, впевнені фахівці.

Тож криворізьких бізнесменів закликають не ігнорувати подібні профілактичні зустрічі.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: