Вакцинація у Кривому Розі: як проходить щеплення у місті та як записатись?

ЗДОРОВ'Я
28.04.21 - 14:46

Від сьогодні і до п'ятниці у пункті щеплення на базі першої амбулаторії 5-го центру первинної медико-санітарної допомоги вакцинуватимуть криворіжців препаратом АстраЗенека виробництва Південної Кореї. У планах медиків – приймати близько 60 людей на день. 
 

«Вакцинуємо ми людей від 65-ти років і старше, а також медиків та інші групи населення, які не вакцинували у попередні етапи. Препарат дуже хороший. Профіль безпеки у неї великий. Люди, які вакцинувалися з березня, вже мають високий титр антитіл проти коронавірусу», - розповіла завідуюча амбулаторією №1 ЦПМСД №5 Дар'я Слюсар.

 

Лікарі запевняють, що до 70% вакцинованих будуть захищені від інфікування коронавірусом. А якщо все ж і захворіють, то обійдеться без важких станів.  

 

«З наступного тижня відкривається четвертий етап вакцинації.  Почнемо вакцинувати людей 18+ з хронічною патологією. Ми записуємо на щеплення нон-стоп, незалежно від віку, місця проживання, наявності декларації. Усі охочі можуть отримати щеплення в нашому центрі», - наголосила Дар'я Слюсар. 

 

Для цього необхідно зателефонувати сімейному лікарю або до реєстратури 1-ої амбулаторії ЦПМСД №5. Опрацювавши списки, медики запросять охочих на щеплення. 

Сімейні лікарі діляться: негативна інформація у мережі та в ЗМІ щодо наявних в Україні вакцин проти ковіду дає свої наслідки. 

Дар'я Слюсар переконана, що відмовами вакцинуватись люди гальмують процес якнайшвидшого повернення до нормального життя. І що не менш важливо – стабільної роботи сфери охорони здоров'я, коли необхідну медичну допомогу нарешті зможе отримувати кожен, хто її потребує.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: