Верховна Рада дозволила відключати населення від комунальних послуг за борги

ВАЖЛИВО
27.08.21 - 9:07

В Україні знову дозволили відключати населення від комунальних послуг за борги. Згідно зі змінами, тепер заборона відключати споживачів комунальних послуг у разі наявності заборгованості діятиме тільки на період дії карантинних обмежень "червоного" рівня і протягом 30 днів після їх скасування.

Відтепер споживачів будуть відключати від послуг за заборгованість із комунальних платежів, незважаючи на карантин. 

 

 

СКАСОВУЄТЬСЯ норма про те, що на період дії карантину та протягом 30 днів з дня його відміни забороняється припинення надання житлово-комунальних послуг громадянам України у разі їх неоплати. 

 

Відповідні «новації» вступили в дію 20 серпня 2021 року - Верховна Рада 15 липня схвалила законопроєкт №1657-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури приєднання до електричних мереж».

 

Зміни стосуються Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».

 

Лише в регіонах «червоного» рівня епідемічної безпеки відключати від послуг не будуть, тільки за 30 днів після скасування «червоного» рівня епідемічної небезпеки. 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: