Верховна Рада відправила прем'єр-міністра Олексія Гончарука у відставку

РЕЗОНАНС
04.03.20 - 16:50

Зараз відбувається позачергове засідання Верховної Ради. Парламент розглядає відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука з посади глави уряду.

Перед народними депутатами з промовою виступив президент Зеленський, який відзначив позитивні моменти у законотворчій діяльності і негативні політичні прецеденти.

 

"Економіка спіткнулася і ризикує проїхати обличчям по землі, ми маємо величезний дефіцит бюджету, контрабанду на митниці, падіння промвиробництва, хаос із комунальними платіжками, через який люди не відчули зниження цін на тепло", - зауважив Зеленський.

 

Глава держави закликав ВР дати відповідну оцінку заяві Гончарука про відставку.

 

"Ми багато зробили за ці пів року. Я впевнений, що українці відчули нашу роботу у своїх комунальних платіжках. Я вдячний вам за спільну роботу. Закликаю вас не збавляти темп і не змінювати напрямок розвитку країни. У нас чудовий президент, він порядна людина, від якої я не отримав жодного незаконного наказу. Я буду й далі працювати, незалежно від свого статусу, щоб Україна стала успішною", - зокрема промовив з трибуни Олексій Гончарук. 

 

Комітет Верховної Ради рекомендував парламентаріям прийняти відставку прем'єра. 

 

За відставку Глави уряду проголосували 353 нардепи.

 

Нагадаємо, відставка прем'єр-міністра передбачає зміну усього Кабміну - чинні міністри втратять свої кабінети.

 

Оновлено. Верховна Рада України призначила Дениса Шмигаля новим прем'єр-міністром України. За це рішення проголосував 291 нардеп.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: