Від літа приватні клініки, лікарі-ФОП та пологові будинки робитимуть безоплатні щеплення

ЗДОРОВ'Я
23.04.19 - 12:08

Приватні медзаклади, лікарі-ФОП, які уклали договір з Національною службою здоров’я, влітку отримають вакцини за національним Календарем щеплень, закуплені за кошти держбюджету. Деякі вакцини надійдуть і до приватних пологових будинків. 

Тепер розподіл закуплених державою вакцин буде відбуватися за принципом «за дитиною», а не «за закладом», як це було досі.

 

Щоб вакцинуватися безоплатно у приватній клініці чи у лікаря-ФОП, дитина або дорослий мають підписати декларацію з сімейним лікарем, терапевтом або педіатром. Це можна зробити тільки в тих приватних закладах, що уклали договір з НСЗУ. Перелік закладів доступний за посиланням.

 

У приватних пологових будинках та неонатологічних цетрах також можна отримати вакцини БЦЖ для новонароджених дітей та для профілактики гепатиту В. Для цього декларація з сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами не потрібна.

 

Змінилися вимоги до місць проведення щеплень: вони відповідають сучасним нормам і не містять зайвих обмежень.

 

Відзначимо, з квітня приватні клініки та лікарі-ФОП, які мають контракт з НСЗУ, отримали доступ до програми «Доступні ліки».  Відтепер не має значення, де проживає пацієнт і де рецепт був виданий. Пацієнти зможуть отримувати ліки за рецептом у будь-якій аптеці в Україні, яка бере участь у програмі. А виписувати рецепти за програмою зможуть всі лікарі первинної ланки, які працюють у медзакладах-партнерах Національної служби здоров’я: комунальних, приватних та лікарів-ФОП.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: