Від сьогодні депутатів не пускатимуть у Верховну Раду без COVID-документів 

ЗДОРОВ'Я
15.11.21 - 9:47

З 15 листопада до Верховної Ради пускатимуть лише за наявності COVID-сертифіката або негативного ПЛР-тесту чи довідки про одужання. Відповідну постанову Верховна Рада ухвалила 2 листопада.

Переконати щеплюватись вдалося не всіх депутатів, тож їм доведеться тестуватися.

"З понеділка Верховна Рада буде закрита для депутатів без сертифікатів вакцинації або негативного ПЛР-тесту чи довідки про одужання. Це наша ініціатива, і я дуже радий, що нам вдалося її реалізувати. Не може влада встановлювати для себе окремі правила… На жаль, нам не вдалося переконати вакцинуватись деяких народних обранців. Їм доведеться пройти тест", - написав голова Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування нардеп Михайло Радуцький.

 

Тестування депутатів держава не сплачуватиме.

 

На вході до будівлі ВР співробітники УДО будуть перевіряти сертифікати у застосунку «Дія» за допомогою спеціальних пристроїв для зчитування QR-коду.

 

Нові правила стосуються не лише народних депутатів, але й співробітників апарату Верховної Ради та журналістів.

 

"Наступний крок, про який ми говоримо ще з початку року, – реальний механізм притягнення депутата до адміністративної відповідальності за порушення маскового режиму. Сертифікат вакцинації не надає права нехтувати вимогами карантину", - підкреслив Михайло Радуцький.
 

 

 

Джерело: Укрінформ, Коронавірус у регіонах

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: