Від того, що мешканці Дніпропетровщини палять суху траву, спалахують пожежі і гинуть тварини

СОЦІУМ
02.04.20 - 10:25

Навесні почастішали випадки стихійного підпалу сухої трави. Тепла та ясна погода призводить до підвищення класу пожежонебезпеки. Через це зростає небезпека виникнення пожеж в екосистемах, на присадибних ділянках та в лісі, – повідомляє пресслужба ДСНС Дніпропетровської області.

За минулу добу (1 квітня) на Дніпропетровщині в природних екосистемах виникло 24 пожежі загальною площею 14 га. Найпоширеніші пожежі в екосистемах - це трав'яні підпали. Люди спалюють сміття і торішню траву на своїх городах і присадибних ділянках, а діти підпалюють траву біля доріг і на пустирях. Все це призводить до серйозних пожеж, і під загрозою може опинитися чиєсь життя та житло.

 

Горіння трави швидко поширюється, особливо у вітряні дні. Горіння стерні та сухої трави – процес некерований. Під час горіння стерні, сміття та інших відходів, в атмосферу виділяється величезна кількість небезпечних речовин, що отруює навколишнє середовище.

 

Рятувальники Дніпропетровщини закликають мешканців свідомо ставитися до навколишнього середовища. 

 

Якщо ви помітили пожежу, що розгоряється, спробуйте загасити її підручними засобами: гілками дерев, піском чи водою. Якщо не вдається впоратися самотужки – терміново телефонуйте до Служби порятунку за номером 101.

 

Фото ТСН.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: