Відмили 300 мільйонів. На Дніпропетровщині ліквідували підпільний конвертаційний центр

КРИМІНАЛ
09.04.21 - 10:06

Співробітники ГУ ДФС у Дніпропетровській області ліквідували міжрегіональний конвертаційний центр, який допомагав підприємцям в ухиленні від сплати податків, – повідомляє пресслужба Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області.

Співробітники податкової міліції виявили групу осіб, які документально оформлювали фіктивні «безтоварні» фінансові операції та штучні податкові кредити і надавали підприємствам послуги з незаконного переведення безготівкових коштів у готівку та послуги з мінімізації сплати податків до бюджету. 

 

 

Організатори не тільки створили підпільну злочинну групу та розподілили обов’язки між її членами, а ще й самі здійснювали пошук потенційних «клієнтів» на території Дніпропетровської, Київської та Харківської областей. 

 

 

Протягом 2019 – 2021 років учасники угрупування для переведення безготівкових коштів у готівку зареєстрували у податкових органах низку підприємств, через які фактично «відмивались» гроші. 

 

 

Причому ці підконтрольні підприємства були зареєстровані за однією адресою, а надана ними податкова звітність надходила з однакових електронних адрес.

 

 

Щоб не платити податки, виведення грошей у тіньовий обіг здійснювали наступним чином: безготівкові кошти за виконання робіт, згідно з умовами фіктивних договорів, перераховували на рахунки підприємств, які навіть не здійснювали діяльність, зазначену в установчих документах (через банальну відсутність необхідної кількості працівників та відповідної спеціалізованої техніки). 

 

В якості винагороди за надання незаконних послуг зловмисники отримували орієнтовно 8-12% від суми «проконвертованих» коштів.

 

 

 

Протягом 2019-2021 років через вказані підприємства «відмили» понад 300 мільйонів гривень, втрати бюджету складають понад 60 мільйонів гривень.

 

 

В офісних приміщеннях, що використовували організатори для ведення своєї нелегальної фінансово-економічної діяльності, та за адресою підприємств співробітники ГУ ДФС вилучили первинну бухгалтерську документацію.

 

На кошти на розрахункових рахунках підприємств, які входили до складу конвертаційного центру, ухвалою суду наклали арешт.

 

 

Слідство триває.

 

 

Фото ГУ ДФС.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: