Відтепер іноземців пускатимуть в Україну тільки за наявності негативного ПЛР-тесту на Covid-19

ВАЖЛИВО
23.03.21 - 13:22

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що уряд запровадив необхідною умовою в'їзду в Україну для іноземців негативний результат ПЛР-тестування на COVID-19.

Про це він повідомив під час онлайн-брифінгу.

 

«Були внесені зміни щодо перетину кордону. Ця постанова вступила в дію вчора (22 березня), Відтепер незалежно від того, з якої країни прибуває громадянин, всі повинні будуть надати довідку про негативний результат ПЛР-тестування, проведеного за 48 годин», - пояснив Степанов. 

 

 

Згідно із постановою уряду від 22 березня, оприлюдненою на Урядовому порталі, не підлягають самоізоляції:

 

громадяни України, які не досягли 12 років;

 

водії та члени екіпажу вантажних транспортних засобів, автобусів, що здійснюють регулярні перевезення, члени екіпажів повітряних і морських, річкових суден, члени поїзних і локомотивних бригад;

 

громадяни України, що здійснюють перевезення гемопоетичних стовбурових клітин для трансплантації.

 

 

Особи, які в’їжджають з тимчасово окупованого Криму чи перетинають лінію розмежування, теж підлягають обов’язковій самоізоляції, крім:

 

осіб, які не досягли 12 років;

 

працівників представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні;

 

осіб, які мають намір вступити до закладів освіти, розташованих на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі;

 

здобувачів освіти, які навчаються в закладах освіти, розташованих на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі;

 

одного з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників, інших законних представників чи інших осіб, уповноважених одним із батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників, які супроводжують осіб, зазначених в абзацах четвертому і п’ятому цього підпункту.

 

 

А також під самоізоляцію не підпадають громадяни України, які бажають здійснити вакцинацію від Covid-19 на підконтрольній уряду території, і мають відповідне запрошення на вакцинацію з унікальним ідентифікатором.

 

 

Джерело УНІАН. Фото на прев’ю з мережі Інтернет. 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: