Вітаємо, Серпню! Актор В'ячеслав Довженко став заслуженим артистом України за роль у фільмі "Кіборги"

КУЛЬТУРА
29.03.19 - 10:28

Актор В’ячеслав Довженко став заслуженим артистом України. У середу, 27 березня, указом Президента "Про відзначення державними нагородами України з нагоди Міжнародного дня театру", його відзначили за роль Серпня у фільмі «Кіборги» режисера Ахтема Сеїтаблаєва.

Про подію на своїй сторінці у Facebook написав український кінокритик Сергій Тримбач.

 

«Це визнано не кимось, а професійним співтовариством – за роль Серпня у «Кіборгах» Ахтема Сеїтаблаєва Довженко отримав приз Кіноакадемії «Золота дзига» (як кращий актор) і приз критиків «Кіноколо», – зазначає кінознавець. - В"ячеславу - 42 роки, найшикарніший чоловічий період. Враження - упродовж останніх років актор пришвидшив політ до вершин: і в театрі, і в кіно. Хоча починав актор в кіно ще наприкінці 1990-х, у фільмі "Тарас Шевченко. Заповіт" (реж. Ст. Клименко), де зіграв самого Панька Куліша. Потому був ще Петро І у класика Юрія Іллєнка ("Молитва за гетьмана Мазепу"). Багато що вдалося акторові, одначе справжнє (і заслужене) визнання прийшло тільки тепер. Якраз вчасно".

 

Довженко закінчив Дніпропетровське театральне училище, відділення «актор театру ляльок та актор театру драми»2009 року закінчив режисерське відділення КНУТК імені Карпенка-Карого.

Працював у Дніпропетровському українському драматичному театрі імені Шевченка.

З 2011 року — актор Київського академічного драматичного театру на Подолі.

Лауреат премії "Золота дзиґа" за найкращу чоловічу роль.

 

Також високе звання заслуженого артиста України отримав артист Київського академічного Молодого театру Марк Дробот.

 

Зичимо українським акторам нових характерних ролей і нових удач!

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: