Вітаємо ювілярку! 80-річчя відзначила голова криворізького осередку НСЖУ Людмила Тіміргалєєва

СВЯТО
28.10.21 - 10:59

27 жовтня своє 80-річчя відсвяткувала наша шанована колега, заслужена журналістка України, голова Криворізької регіональної організації НСЖУ Людмила Тіміргалєєва. У Кривому Розі добре знають цю щиру й привітну, завжди усміхнену людину з чудовим почуттям гумору, любов'ю і чуйністю до людей. 

Людмила Миколаївна народилася 1941 року у селі Бугас Донецької області. По загибелі на фронті батька, у 1944 році родина переїхала на Дніпропетровщину. З 1961 року Людмили Миколаївна живе і працює у Кривому Розі. Першим місцем її роботи була редакція багатотиражної газети «Радянський будівельник» тресту «Криворіжаглобуд», колектив якого споруджував важливі для країни об’єкти – другу чергу Південного і Новокриворізького комбінатів, житлових мікрорайонів.

 

Обіймаючи посаду літературної працівниці, Людмила Тіміргалєєва висвітлювала нелегку роботу будівельників на сторінках відомчої газети. Публікувалася у газеті «Червоний
гірник» та обласних виданнях «Зоря» й «Дніпровська правда». У 1977 році вона заочно закінчила Дніпропетровський університет і стала редакторкою багатотиражки рудоуправління імені Дзержинського. Згодом вступила до Спілки журналістів. Відповідальна, з великим творчим потенціалом, Людмила Тіміргалєєва завжди спрямовувала творчий колектив на успішну роботу. Газета на підприємстві стала майданчиком для висвітлення
життя гірників, виконання планів із видобутку залізної руди, розвитку економіки, технічного прогресу.

 

У 1989 році у виробничому об’єднанні «Кривбасруда» Людмилу Миколаївну обирають редакторкою новоствореної галузевої газети «Шахтар Кривбасу», яку вона очолювала упродовж п’яти років. Задумка зробити відомчу газету передплатною була втілена у життя. Її отримували не тільки гірники, а й інші мешканці Кривого Рогу. Півтора року Людмила Тіміргалєєва очолювала пресслужбу виконкому Криворізької міської ради, згодом працювала на Криворізькому державному телерадіооб’єднанні головною редакторкою радіомовлення.

 

Від 1996 року Людмила Тіміргалєєва очолює Криворізьку регіональну організацію Національної спілки журналістів України, на обліку якої перебувають понад 100 членів із різних 3MІ міста та сусідніх з Криворізьким районів. Правління Криворізького осередку орієнтує журналістів на активну участь у житті нашого регіону, зосереджує увагу на підтримці ветеранів журналістики, сприяє професійному навчанню медійників у дотриманні журналістських стандартів та правових знань, проводить зустрічі з колегами з Києва та інших міст України.

 

Одне з головних питань – співпраця з юними кореспондентами місцевих навчальних закладів. Бесіди, творчі майстер-класи, зустрічі в редакційних колективах, участь юнкорів в обласних конкурсах – такі заходи організовує керівництво криворізької регіональної організації НСЖУ. Нещодавно при ній утворили осередок фотомайстрів «Гільдія майстрів візуальної журналістики», які готують виставки робіт про життя ріднокраю.

 

За той час, коли криворізький осередок очолює Людмила Тіміргалєєва, його неодноразово визнавали кращим серед регіональних осередків України у конкурсі НСЖУ, в тому числі й цього року.

Вона живе активним творчим подихом – пише твори різного жанру, вірші (деякі з них покладені на музику). Під її авторством видано книжки «Події, звершення, долі» та «Этой памяти у нас не отнять».

 

За багаторічну плідну працю, наша колега відзначена високими нагородами: у 2011 році їй присвоєне почесне звання «Заслужений журналіст України», вона є повним кавалером нагрудного знаку «За заслуги перед містом», володаркою Почесного знаку Національної спілки журналістів України, Золотої медалі української журналістики, медалі «Ветеран праці», відзначена численними грамотами й подяками.
 

 

Зі щирими вітаннями до ювілярки додому завітали голова правління Дніпропетровської обласної журналістської організації Олексій Ковальчук, активісти Криворізького міського осередку НСЖУ Олександр Темчур, Оксана Шахмоть, Максим Пономарьов і Надія Косяк. Відзнаки різних рівнів, квіти, подарунки, слова щирої вдячності за співпрацю і дружбу – день видався багатим на сюрпризи.

За плідну громадську діяльність (регіональну організацію Людмила Тіміргалєєва очолює 25 років), небайдужість, активну життєву позицію Людмилі Миколаївні вручені пам’ятна медаль «Чарівна сила України» та Спеціальна відзнака Секретаріату НСЖУ. На честь ювілею, заслуги Людмили Миколаївни відзначило місто - Почесною грамотою виконкому міської ради. 

 

Сердечно вітаємо й бажаємо Людмилі Миколаївні міцного здоров’я, реалізації творчих задумів, сили духу, надійних друзів і побільше щасливих миттєвостей! 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: