Військова адміністрація Кривого Рогу співпрацює з міжнародними організаціями для допомоги містянам та переселенцям

ВАЖЛИВО
30.06.22 - 15:41

Голова Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул долучає міжнародні організації до допомоги криворіжцям та вимушеним переселенцям.

Під керівництвом Олександра Вілкула Військова адміністрація Кривого Рогу надає допомогу жителям міста та вимушеним переселенцям, які приїхали в Кривий Ріг. Продукти, медикаменти, засоби гігієни та інші необхідні речі купують за кошти міського бюджету. Військова адміністрація продовжує розвивати відносини з міжнародними фондами, муніципалітетами та організаціями для отримання гуманітарного вантажу, котрий також піде на потреби людей. Зокрема, сьогодні до цього процесу приєдналося французьке Агентство з технічної співпраці «ACTED».

 

«У Кривому Розі вже понад 60 тисяч людей, які вимушено покинули свої домівки через війну. Це один з найбільших показників в Україні. Утримання внутрішньо переміщених осіб, перш за все, лежить саме на плечах міської влади. Зокрема, ті, хто проживають в дитячих садочках, школах та гуртожитках, отримають харчування, медичну допомогу та інше за рахунок міського бюджету. Голова Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул об’єднує для допомоги людям представників міжнародних організацій. В нас вже налагоджені стосунки з УВКБ ООН, Міжнародним комітетом Червоного Хреста, People in Need, Датською Радою у справах біженців, Medicos Del Mundo, ADRA, Rotary, HEKS, Stabilization Support Service,  муніципалітетами в різних країнах та іншими. Вілкул продовжує діалог і розширює це коло», - сказав заступник міського голови Кривого Рогу Сергій Мілютін.

 

Представник французького Агентства з технічної співпраці «ACTED» Андрій Мясніков привіз побутову хімію та засоби особистої гігієни до одного з криворізьких гуртожитків, де живуть переселенці.

 

 «Це – старт нашого проєкту. Ми плануємо надати таким Центрам обладнання - кухонні плити, холодильники, пральні машини та інше, а також допомогти з поточним ремонтом для приміщень, де живуть ВПО (вимушено переміщені особи)», - повідомив Мясніков.

 

Нагадаємо, за цей місяць за рахунок міського бюджету вже майже 35 тисяч сімей криворіжців з найбільш незахищених категорій верств населення отримали безкоштовні продуктові набори. З 28 червня список таких категорій розширено, і ще 56 тисяч криворізьких сімей матимуть можливість отримати безкоштовні продуктові набори. Також безкоштовне харчування, продукти, медикаменти, лікування та психологічну допомогу отримують вимушені переселенці, які приїхали до Кривого Рогу.

 

Військова адміністрація Кривого Рогу активно співпрацює з муніципалітетами, громадськими організаціями і фондами Італії, Іспанії, Німеччини, Франції, Австрії, Польщі, Румунії та інших країн.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: