Вкоротила собі віку, бо не склала іспит. Іноземні студенти протестують через смерть шестикурсниці у Тернополі

ОСВІТА
18.01.20 - 11:40

 Іноземні студенти влаштували протест через смерть шестикурсниці медуніверситету в Тернополі - вимагають лібералізації умов навчання. Про це повідомляє місцевий сайт "Терміново".

Іноземні студенти Тернопільського медичного університету ім. І. Горбачевського 17 січня влаштували протест у зв'язку зі смертю шестикурсниці вишу Бадмус Ололаде Рафіат, яка наклала на себе руки 15 січня.

 

Вони вважають причиною смерті 24-річної студентки з Гани занадто суворі умови навчання.

 

У руках у кількох дівчат були плакати з написом "DR. Badmus is dead because of TDMU" ("Доктор Бадмус мертва через ТДМУ").

Дівчина не склала іспит із педіатрії з третьої, тобто останньої спроби, і її подали ​​на відрахування з вишу.

 

У зв'язку зі смертю дівчини іноземні студенти вимагали пом'якшення умов навчання, зменшення кількості запитань і кількості членів комісії на іспитах, пом'якшення вимог до студентів, можливості складати іспит більше трьох разів. Крім того, студенти вимагали звільнити декана факультету.

 

"Також ми хочемо, щоб студентів не відраховували з шостого курсу, тому що вони вже дуже багато провчилися", - заявив представник Всеукраїнської асоціації студентів Гани в Україні Кайзер Кодуах.

 

Ректор медуніверситету Михайло Корда висловив готовність зустрітися з лідерами протесту та обговорити всі їхні проблеми.

 

Заявив, що відкритий для кожного студента, просить писати йому на електронну пошту та обіцяє, що жоден лист не залишиться без відповіді. Ректор готовий вдосконалювали правила і положення університету, якщо тільки це не суперечитиме закону України.

 

Ректор обіцяв у рамках закону, правил навчання та положень університету допомогти п'ятьом іноземним студентам, які теж не склали іспит і мають бути відраховані. Вони зможуть або перевестися в інший університет, або отримають шанс перескласти іспит.

 

Фото сайту Терміново

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: