Вогонь запеклих не пече. Криворізький рятувальник встановив рекорд в обласних змаганнях

СПОРТ
23.09.20 - 12:49

Найкращого рятувальника області визначали у Дніпрі у пожежній частині №3. Свої професійні здібності у чесній конкурентній боротьбі продемонстрували збірні команди підрозділів Дніпровської, Криворізької, Кам'янської, Західно-Донбаської та Нікопольської оперативних зон. 

До команди входили 5 спортсменів – 3 чоловіки та 2 жінки. 

 

Змагання проводили за міжнародним форматом «firefighter combat challenger» у трьох видах вправ: індивідуальний забіг, тандем та командна естафета. Учасники мали проявити витривалість, силу і швидкість. 

 

 

«Вони – не тільки герої, які вміють підкорювати вогонь, воду, вітер, буревії. А ще й справжні професійні спортсмени», – зазначив очільник області Олександр Бондаренко, який відвідав захід. 

 

Хто вправніший, з’ясовували на новій навчально-тренувальній вежі висотою з чотириповерховий будинок. Рятувальники долали її зі спеціальною 19-кілограмовою каткою в руках та у спорядженні вагою 20 кг. А ще «рятували» 70-кілограмовий манекен. Оцінювала учасників суддівська колегія.

 

У змаганнях троє учасників встановили рекорди та виконали нормативи майстра спорту.

 

Серед переможців були і криворізькі надзвичайники. В індивідуальних заліках першість здобув рятувальник 12-ї ДРПЧ Кривого Рогу Пилип Поддуєв, який продемонстрував рекордний результат.

 

 

«Часто в роботі трапляються виклики, які потребують неабиякої фізичної підготовки. Тож без спорту – нікуди. Я постійно тренуюся. Сьогодні виборов перемогу. Суперник був гідний. Він також займається пожежно-вжитковим спортом. Підготовлений хлопець. Так сталося, що я показав рекордний результат. Подолав дистанцію за 1.38 хв», – розповів Пилип Поддуєв.

 

Фото ДніпроОДА.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: