Воїн із Кривого Рогу Євген Василець загинув, захищаючи Україну від окупанта

ЖАЛОБА
12.03.22 - 15:04

На захисті нашої держави, загинув боєць із Кривого Рогу Євген Василець. Про це повідомляють на сайті Криворізького педуніверситету.

Євген був випускником історичного факультету КДПУ 2015 року. Працював учителем історії.
 

Відслужив строкову службу у лавах ЗСУ з листопада 2015 до листопада 2016 року. З вересня 2020 року став військовослужбовцем 93-ї ОМБр Холодний Яр. Приєднання до лав ЗСУ стало свідомим вибором Євгена як громадянина й історика. 

 

"Євген вступив до Криворізького педагогічного в 2010 році, вивчав історію та право. Після завершення навчання в 2015 році, викладав історію в Криворізькій гімназії № 101. Юнак був одним із тих студентів нашого університету, які наприкінці 2013 року вийшли на Євромайдан, щоб захистити цивілізаційний вибір української нації", - повідомляють у КДПУ.

 

«Пам'ятаю Євгена як спокійного, вдумливого студента. Він умів критично мислити, оцінювати ситуацію», - ділиться зав.кафедри історії Н.Печеніна.

 «Завжди спокійний, але із запитаннями - в корінь проблеми. Так було на заняттях. Останніми роками - більше авторських відповідей ніж запитань. Справжній історик», - згадує канд. істор. наук Т.Мак.

 

"Євген Василець самовіддано боронив не тільки рідну державу. Разом зі своїми побратимами, він захищав від знавіснілої орди весь цивілізований світ. Його мужність і непохитність завжди житиме в наших серцях і надихатиме майбутні покоління. На місце Євгена встануть сотні інших бійців, які вщент розгромлять ворога й гідно вшанують пам’ять навічно молодих героїв", - впевнені викладачі та студенти КДПУ.

 

Вічна слава і пам'ять Героям, які поклали життя за Україну у боротьбі з оскаженілим російським окупантом...

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: