ВР проголосувала за захист медиків та масштабне тестування українців

ВАЖЛИВО
07.05.20 - 16:25

Сьогодні Верховна Рада ухвалила законопроєкт про масштабне тестування українців на COVID-19 та посилення фінансового захисту медиків. Проєкт закону у першому читанні підтримали 338 депутатів, а в другому – 336.

Для населення законопроєкт передбачає широкомасштабне тестування на коронавірус за кращими міжнародними практиками і розвиток мережі пунктів тестування по всій країні.

 

Зокрема, тестування буде обов’язковим для осіб: 

- що звертаються за медичною допомогою з ознаками коронавірусної хвороби;

- які мають встановлений контакт із людиною, хворою на COVID-19;

 

Також повинні обов’язково тестувати медиків та осіб, які здійснюють заходи, пов’язані з недопущенням поширення COVID-19 (в тому числі співробітники Національної поліції і Національної гвардії).

 

Для медичних працівників:

 

- підвищення виплат при самоізоляції для медиків, зокрема, які контактували з хворими на COVID-19 (100 % доходу, в той час як досі діяла норма – тільки 50 % від заробітної плати);

- пріоритетне, регулярне і обов’язкове тестування медиків;

- обов’язкове навчання медичних працівників (щодо використання засобів індивідуального захисту, заходів із профілактики інфекцій та інфекційного контролю при наданні медичної допомоги та догляду за пацієнтами, хворими на COVID-19 і т.п.);

- алгоритм пікового навантаження на лікарні, які приймають хворих на COVID-19;

- можливість залучати інтернів, а також лікарів без підтвердженої кваліфікації до боротьби з коронавірусом на волонтерських засадах.

 

Джерело -  Букви. Фото Zik

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: